1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE BELEDİYESİ TEMİZLİK HİZMETLERİNDE KURUMSAL YAPI OLUŞTURULDU
GİRNE BELEDİYESİ TEMİZLİK HİZMETLERİNDE KURUMSAL YAPI OLUŞTURULDU

GİRNE BELEDİYESİ TEMİZLİK HİZMETLERİNDE KURUMSAL YAPI OLUŞTURULDU

GÜNGÖRDÜ: “AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL, DAHA TEMİZ BİR GİRNE OLUŞTURMAK”

A+A-

Girne Belediyesi, belediye hudutları dahilinde evsel atıklar dışındaki ot, dal, hurda, moloz, eski eşyalar ve benzeri atıkların toplanması için program hazırladı ve kurumsal yapı oluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, halka, belediyeyle iletişime geçerek programa uygun hareket etmeleri çağrısında da bulunuldu.

Girne Belediyesi, temizlik hizmetlerinde hazırladığı programlarını kurumsal bir yapıya kavuşturdu. Belediye hudutları dahilinde evsel atıklar dışındaki ot, dal, hurda, moloz, eski eşyalar ve benzeri atıkların toplanması için hazırlanan program, 2 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

1423912534.jpg

Söz konusu temizlik programı şöyle:

“Karakum, Ozanköy ve Doğanköy her ayın 1’i ve 6’sı arası: Karakum (Temizlik Şubesi 0392 81 50 454), Ozanköy (Muhtarlık 0392 815 92 55), Beylerbeyi (Muhtarlık 0392 816 12 14), Doğanköy (Temizlik Şubesi 0392 815 04 54)

Karaoğlanoğlu, Edremit ve Zeytinlik her ayın 7’si 14’ü arası: (Temizlik Şubesi 0392 815 04 54)

Aşağı ve Yukarı Girne’deki tüm bölge ve sokaklar her ayın 15’i 30’u arası: Cem Ayken 0533 851 76 66, Okan Özeral 0548 882 31 20

Belediye, vatandaşlardan da programa uygun olarak atıklarını dışarıya çıkarmasını ve belirtilen tarihlerden önce atıklarını bahçe veya avlularında muhafaza etmelerini istedi.

1423912533.jpg

Açıklamada, programa aksi davrananlar hakkında yasal işlem başlatılmasının zorunlu olacağına dikkat çekilirken, belediyenin uygulamasının pazar ve resmi tatil günleri dışında gerçekleştireceği, kurumsal programın mesai günlerinde devam edeceği belirtildi.

GÜNGÖRDÜ: “AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL, DAHA TEMİZ BİR GİRNE OLUŞTURMAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngödü de programla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Girne’nin bir turizm şehri olduğuna işaret ederek, bu nedenle şehrin her zaman temiz olması gerektiğini söyledi.

Güngördü, “Bu konuda belediyenin yapacakları yanında halkımızdan da duyarlılık göstermesi ve yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

Amaçlarının kimseye ceza kesmek değil, kenti korumak, temiz hale getirmek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Güngördü, bu konunun yıllarca ihmal edildiğini, bu çerçevede bir program yaptıklarını ifade ederek, halktan da ricalarının Temizlik Bölümü ile temas etmeleri ve programa uygun olarak konu edilen atıkları dışarıya çıkarması olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.