1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE BÖLGESİ SUSUZ KALACAK
GİRNE BÖLGESİ SUSUZ KALACAK

GİRNE BÖLGESİ SUSUZ KALACAK

Kurumu (KIB-TEK),ödenmenttş borçları nedeniyle Girne bölgesindeki motorları ve arıtma tesislerinin lektriklerini kesmeye başladı.

A+A-

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer'den edinilen bilgilere göre Alsancak Belediyesi'neait yaklaşık  75 bin TL borcu olan 3 su motorunun elektriği kesilirken, Esentepe Belediyesine ait olan ve Turtle Bay isimli sitenin içme suyunu karşılayan yaklaşık 920binTL borcu olan su motorununda elektriği kesildi.

EL-SEN Başkanı Çağlayan , Cesurer ocak ayında  çıkarılan yasa gereği artık iki aylık bakiye borcu olan tüm tüketicilerin borçlarını ödememesi durumunda elektiriklerinin kesilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çağlayan Cesurer. aylardır borçların ödenmesi konusunda kolaylık sağlanacağı yönünde yaptıkları çağnya rağmen, birçok belediyenin halen borçlarını odernekıen kaçindığun ifade etti.

Bakanlar Kurulu kararıyla borçlann 36 aya kadar taksitlendirildiğini anlatan Çağlayan Cesurer, geriye dönük borcun ilk taksidini yatıranların ve yeni gelen faturayı düzenli ödeyenlerin elektrigini kesmeyeceklerini kaydetti. Cesurer. bugüne kadar sadece Lapta, Güzelyurt, Letke ve Gazimağusa belediyeleriyle antma resisleriyle ilgili borçların ödenmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Cesurer  ödememesi durumunda elektrikleriiin kesilmesi gerektiğine  dikkat çekti. Çağlayan Cesurer. aylardır borçların ödenmesi konusunda kolaylık sağlanacağı yönünde yaptıkları çağnya rağmen, birçok belediyenin halen borçlannı ödemekten kaçındığını ifade etti.

Cesurer, kurumların borçlarını ödemesiyle bugüne kadar K 03-TEK'in borcunda yaklaşık 90 milyon TL:lik azalma olduğunu sözlerine ekledi

Kaynak:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.