1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE ÇARŞISI’NDA KORKUTAN İŞ KAZASI
GİRNE ÇARŞISI’NDA KORKUTAN İŞ KAZASI

GİRNE ÇARŞISI’NDA KORKUTAN İŞ KAZASI

Girne Çarşısı’nda ağaçları budayan belediye işçisi merdivenin açılması sonucu yere düştü.

A+A-

Girne Çarşısı’nda dün meydana gelen iş kazasında, Girne Belediyesi’ne bağlı Belpaz isimli şirkette çalışan 36 yaşındaki Başar İkiserdar’ın ayağı kırıldı.

Kemiğin kırılması nedeniyle ayağında açık yara oluşan İkiserdar, Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

İkiserdar’ın ayağının durumunun iyi olduğu ancak bir süre işinden uzak kalacağı öğrenildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşçıoğlu, iş kazalarının önüne geçilmesi için tüm belediyelere defalarca çağrıda bulunduklarını ancak yapılan çağrılarına yanıt alamadıklarından yakındı.

Taşçıoğlu, yapılacak denetimler ve işçilerle amirlerine verilecek eğitimle iş kazalarının azalacağına işaret etti.

AYAĞI MERDİVENİN ALTINDA KALDI

Olay dün öğle saatlerinde Girne’nin en işlek caddesinde meydana geldi. Ziya Rızkı Caddesi üzerinde bulunan ağaçları makineyle budamak isteyen Başar İkiserdar, A şekline getirilen merdivene çıktı.

Merdivenin açılması sonucu yere düşen İkiserdar’ın ayağı merdivenin altında kaldı. Talihsiz işçinin ters dönen ayağı düşmenin etkisiyle kırıldı.

Kemiğin kırılması nedeniyle ayağında yara oluşan Başar İkiserdar’a ilk müdahaleyi bölgedeki vatandaşlar yaptı.

Kan kaybının önlenmesi için İkiserdar’ın ayağı kemerle sıkıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan İkiserdar, ameliyata alındı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay sırasında elinde budama makinesi olan temizlik işçisinin ayağından kanlar gelmesi bölgede paniğe neden oldu. Vatandaşlar, budama makinesinin temizlik işçisinin ayağını kestiğini zannederek büyük endişe yaşadı.

TAŞÇIOĞLU: DENETİM İÇİN İŞ KAZALARI BEKLENMEMELİ

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşçıoğlu, son bir yıl içinde Girne Belediyesi’nde bilgilerine gelen üçüncü iş kazasının meydana geldiğini söyledi.

Taşçıoğlu, iş kazalarının önüne geçilmesi için tüm belediyelere defalarca çağrıda bulunduklarını ancak yapılan çağrılarına yanıt alamadıklarından yakındı.

Yapılacak denetimler ve işçilerle amirlerine verilecek eğitimle, iş kazalarının azalacağına işaret eden Taşçıoğlu, bu konuda belediye başkanlarını ve meclis üyelerini göreve davet etti.

Taşçıoğlu, iş kazalarının önlenebilmesi için Çalışma Dairesi’nin iş yerlerinde denetim yapmasının şart olduğunu vurguladı. Kuzey Kıbrıs’ta işyerlerinde gerekli denetimlerin yapılmadığını belirten Taşçıoğlu, bu amaçla çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın öngördüğü işyerlerine yönelik değerlendirme raporlarının çıkarılmamasının da bir başka büyük eksiklik olduğunu kaydetti.

Emir Taşçıoğlu, “Denetim için iş kazaları beklenmemeli” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.