1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE ÇİLESİ...
GİRNE ÇİLESİ...

GİRNE ÇİLESİ...

Bitmeyen çile!

A+A-

 

Asrın Projesi olarak bilinen, KKTC’ye Su Temini Projesi kapsamında yapılan çalışmalar Girne trafiğinde kaosa neden oldu.

Girne kenti içine taşınan çalışmalar nedeniyle Girne’de yaşanan trafik sıkışıklığı, artık gün boyunca devam ediyor. Günün her saati kentin cadde ve sokaklarında uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Yaklaşık 3 hafta önce Girne kent merkezine taşınan kazılar nedeniyle, kent içindeki cadde ve yollarda tam anlamıyla bir trafik çilesi yaşanıyor.

Karakum bölgesi, Beylerbeyi ışıkları ve Semih Sancar Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından çalışmalar Girne trafiğinin kalbi olan Hirondel Çemberi’ne taşındı.

Lefkoşa-Girne anayolu, Bedrettin Demirel ve Ecevit Caddeleri’nin kesiştiği noktada yer alan Hirondel Çemberi’nde devam eden çalışmalar trafiği felce uğrattı.

Çalışma nendeniyle bugün Lefkoşa-Girne anayolunda Lefkoşa’dan geliş yönü trafiğe kapatıldı ve Girne kentine giriş çevreyolu üzerinden verildi.

Hirondel Çemberi’ndeki çalışmalar Girne merkezine inen Ecevit, Ziya Rızkı, Bedrettin Demirel ve Mete Adanır Caddeleri’nde trafik yoğunluğu yaratıyor.

Vatandaşlar ise trafikte yaşanan bu keşmekeşten şikayetçi. 5 dakikada ulaşacakları yere yarım- bir saat arasında ulaşabildiklerini belirten vatandaşlar, yönlendirici levhaların, trafik polislerinin yetersiz kaldığını belirtiyor.

Kazılacak yerler ve alternatif güzergahların, çalışmalar başlamadan önce duyurulmasını isteyen vatandaşlar, kazı çalışmalarının kent trafiğini engellemeyecek şekilde gece geç saatlerde ya da sabahın erken saatlerinde yapılmasını istiyor.

Turizmin başkenti olan Girne’de yapılan çalışmalar nedeniyle kentin toz toprak içinde kaldığını, yolların çukurlarla dolduğunu dile getiren vatandaşlar, kazılan yolların da bir an önce asfaltlanmasını istiyor.

Çalışmalardan kaynaklanan trafik yoğunluğu ve çevre kirliliğinden esnaf da vatandaşlar da, ülkemizde eğitim alan üniveriste öğrencileri ve turistler de şikayetçi.

BRTK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.