1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE DELTA MARİNE’DE BÜYÜK SKANDAL
GİRNE DELTA MARİNE’DE BÜYÜK SKANDAL

GİRNE DELTA MARİNE’DE BÜYÜK SKANDAL

GİRNE DELTA MARİNE’DE BÜYÜK SKANDAL

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Karpaz Gate Marine’den Girne Delta Marine’e gelen yat için gümrük memuru, yurtdışına giriş ve çıkışlarda yapılan uygulamaya dayanarak giriş-çıkış belgesi isteyerek karaya çıkmasına engel oldu.

Olayın ardından Girne Delta Marine’de basına açıklamada bulunan Akpınar, Girne Delta Merine’e Karpaz Gate Marine’den geldiğinin altını çizerek, Türkiye’ye giden ya da Türkiye’den gelen yatlara uygulanan muamelenin Karpaz’dan Girne’ye geliş için uygulanmak istenmesine tepki gösterdi. Akpınar, Girne’den Karpaz’a karayoluyla ulaşmanın da mümkün olduğunu hatırlatarak, ”karayoluyla gidişte Karpaz’ın girişinde böyle bir uygulama mı var?” diye sordu.

Yaklaşık 3 saatlik beklemenin ardından Girne Delta Marina Liman Müdürü’nün olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu açıklamasıyla Akpınar Girne Delta Marina’dan giriş yapabildi ancak yaşananlar yasalardaki açığı birkez daha su yüzüne çıkarttı. Ayrıca, gümrük memurunun Karpaz’dan Girne’ye gelen yat için giriş-çıkış kağıdı, yani üç sayfalık form talep etmesi, Karpaz’ın KKTC’den ayrı bir cumhuriyet olarak algılanmasına yol açtı.

Akpınar açıklamasının devamında, Karpaz’dan Girne’ye gelen yat için giriş-çıkış belgesi istenmesi tam bir işbilmezlik olarak yorumlarken, Girne Liman Müdürü’nün olaya müdahale etmesiyle yaşanan kriz sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.