1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI…
GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI…

GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI…

Girne Kültür ve Sanat Festivali’nin dördüncüsü dün akşam başladı.

A+A-

VOLKAN KONAK 4, SERTAP ERENER 7, LEMAN SAM 21 HAZİRAN’DA AMFİ TİYATRO’DA

Girne Kültür ve Sanat Festivali’nin dördüncüsü dün akşam başladı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre festival Hollandalı gösteri gurubu Close Act’ın Ziya Rızkı ve Atatürk caddeleri üzerindeki kortej yürüyüşüyle başladı. Close Act Grubu daha sonra Kordonboyu’ndaki Atatürk Anıtı önünde de gösteri yaptı.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın gösterinin ardından yaptığı konuşmada, Girne’yi bir turizm ve kültür sanat kenti haline getirmek hedefiyle çalıştıklarını, festival kapsamında  konserler, tiyatro gösterileri ve birçok sanatsal  kültürel aktivitenin yer alacağını  dile getirdi..

Aygın, Girne’nin kültür sanat faaliyetleri konusunda dünyayla yarışacak konuma geldiğini de belirtti.

Festival kapsamında, Girne Amfitiyatro’da 4 Haziran’da  Volkan Konak; 7 Haziran’da Sertab Erener; 15 Haziran’da  Girne ve Lefkoşa Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi orkestralarının  Cem Karaca ve Barış Manço şarkılarını seslendireceği Babalar Günü konseri;  21 Haziran’da Leman Sam ve 27 Haziran’da Kıraç’ın konserleri; 9 Haziran‘da ise “3 Adam Kıbrıs’ta” adlı talk-show yer alacak.

Festival çerçevesinde TC Devlet Tiyatroları 11 Haziran‘da Machbet, 18 Haziran’da Teneke, 25 Haziran’da Rumuz Goncagül adlı oyunu sahneleyecek.

Ramadan Cemil Meydanı, Girne Limanı ve kent sokaklarında yerli yabancı birçok grubun  konser ve gösterileri de yer alacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.