1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI
GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

KORTEJ YÜRÜŞÜ VE SOKAK TİYATROSU GÖSTERİSİYLE BAŞLAYAN FESTİVAL 28 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK

A+A-

3. Girne Kültür  Sanat Festivali dün akşam başladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin açılış etkinliğinde, Hollanda’dan gelen sokak tiyatrosu Close Act gösteri sundu.

Açılış etkinliği öncesinde basına  açıklamada bulunan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, 3. Girne Kültür  Sanat Festivali’nin cumartesi günü  gerçekleşmesi beklenen açılışının , hava koşulları nedeniyle Pazar gününe  ertelendiğini anımsatarak, böylelikle festivalin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta  yaşanan Gezi  Parkı  protestolarının sakinleşmesinin ardından başlamış olduğunu  söyledi.

Açılış kortejine, önceki gün Bulgaristan’ın Varna kentine yapılan, Uluslararası Genç mankenler yarışmasında kraliçe seçilen Mercan Kerma ve KKTC’de bulunan Ukrayna  Çernobil Çocukları Heyeti de eşlik etti.

AYGIN

Etkinlik sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Sümer Aygın “ Girne; kültür ve sanat kenti, turizm kenti, üniversite kenti ama, herşeyden önce hak  ettiği bir şey var, en güzel aktivitelerle,  en güzel fiziki yapısıyla bir Akdeniz kenti olmak. Girneli olmaktan ve Girne’ye belediye başkanlığı yapmaktan ben gerçekten onur duyuyorum” dedi.

Festivalin organizasyonuna sağlayan Belediye Meclis Üyeleri, personeli ve Bel-Paz çalışanlarına teşekkür eden Aygın,  festivalin tüm Girne’ye hayırlı olmasını dileyerek tüm vatandaşları bir ay sürecek olan festivale davet etti.

Close ActGrubu’nun  gösterileri eşliğinde gerçekleşen korteje, vatandaşlar ve turistlerin de ilgi gösterdiği; Close Act’ın, müzik, ışık,ses ve estetiği biraraya getiren  gösterisisin ise, izleyenlerin beğenisini topladığı kaydedildi.

28 Haziran’a kadar devam edecek Girne Kültür ve Sanat festivalinde, sanatsal, kültürel etkinlikler, konser ve tiyatro oyunları Girne ve KKTC halkıyla buluşacak.

“SİDİKLİ KASABA” ÇARŞAMBA, AKBAYRAM KONSERİ CUMARTESİ

Festival kapsamında, Girne Amfitiyatro’da, 5 Haziran Çarşamba akşamı Türkiye devlet tiyatroları tarafından sahnelenen “Sidikli Kasabası “ adlı müzikal  ve 8 Haziran Cumartesi akşamı ise Edip Akbayram konseri yer alacak.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.