1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “GİRNE LİMANI KKTC’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN ÖNEMLİ KAPILARINDAN BİRİ”
“GİRNE LİMANI KKTC’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN ÖNEMLİ KAPILARINDAN BİRİ”

“GİRNE LİMANI KKTC’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN ÖNEMLİ KAPILARINDAN BİRİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Girne Turizm Limanı’nın KKTC’nin dış dünyaya açılan önemli liman kapılarından bir tanesi olduğunu söyledi.

A+A-

AKAN BAŞARIR : “GİRNE TURİZM LİMANI KKTC’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN ÖNEMLİ LİMAN KAPILARINDAN BİRİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Girne Turizm Limanı’nın KKTC’nin dış dünyaya açılan önemli liman kapılarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Bakanlığa bağlı dairelere ziyaretlerini sürdüren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, bugün de Lefke ile Girne bölgesindeki bakanlığına bağlı daireleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak Lefke bölgesine giderek burada yapımı devam eden Lefke – Güzelyurt çift şeritli yol çalışmalarını yerinde gören Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, daha sonra geçtiği Girne’de Turizm Limanı, Girne Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şti. Telekomünikasyon ve Posta Daireleri’nde de incelemelerde bulundu.

Girne Turizm Limanı’nda Girne Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyarette, Baş Kılavuz ve Liman Başkanı Mehmet Kutlu Bayramoğlu ile görüşerek bilgi alan Bakan Başarır, burada basına açıklamalarda bulundu.

BAŞARIR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır yaptığı açıklamada, Girne Turizm Limanı’nın KKTC’nin dış dünyaya açılan önemli liman kapılarından bir tanesi olduğunu belirterek, buradan her gün karşılıklı olarak Taşucu, Alanya ve Mersin’e seferler yapılmakta olduğunu söyledi.

Girne Turizm Limanı’nda romörkör ile kalifiye personel eksikliği bulunduğunu, bunun yanında limana giden yolun altyapısının da iyi olmadığının anlaşıldığını ifade eden Bakan İsmail Başarır,  gerekenin yapılması için çalışma başlatılacağını söyledi.

Bakan İsmail Başarır ülke vatandaşlarının dünya standartlarında hizmet alabilmeleri için gerekli adımların atılmasını sağlayacaklarını da kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.