1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE LİMANI'NDA TERÖR ESTİ!
GİRNE LİMANI'NDA TERÖR ESTİ!

GİRNE LİMANI'NDA TERÖR ESTİ!

Beyaz bir arabayla kaçtılar! Bir de görgü tanığı var;

A+A-

Girne Antik Liman'da henüz kimliği tespit edilemeyen dört kişi, dün sabah saatlerinde ortalığı bir birine kattı.Kamera görüntülerinden yüzleri kapalı olduğu tespit edilen kişiler, olay yerinden beyaz bir arabayla kaçtılar.Bir görgü tanığından edinilen bilgilere göre, limanda terör estiren kişiler aralarında Arapça konuşuyordu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, Girne Antik Liman'da işletme gemilere hasar veren kişileri arıyor.

Limanda büyük hasar veren kişilerin, uyuşturucu tesiri altında olduğundan şüpheleniliyor.

Girne’deki tarihi limanda dün meydana gelen olay, hem bölge sakinlerini tedirgin etti hem de ülkede neler oluyor dedirtti.

Kimliği henüz tespit edilemeyen maskeli dört kişi, sabaha karşı geldikleri limanda, kendilerini kaydeden kameralara aldırış etmeden Chimera Bar Restaurant  isimli işyerinin camını çerçevesini yere indirdi. Korkusuzca işyerine saldıran şahıslar bununla da yetinmeyerek limandaki birçok yere daha zarar verdikten sonra ellerini kollarını sallayarak bölgeden uzaklaştı.

Karabetça’nın tekne de nasibini aldı

Girne Limanı’nın kale arkasında bulunan Barbaros Karabetça’ya ait teknenin üzerindeki deniz motorunu devirerek denize atan kimliği henüz tespit edilemeyen döt kişi, daha sonra limana doğru yöneldi.

Limanda bulunan iş yerlerine ait sandalyeleri, şemsiyeleri denize atan magandalar, çöp bidonlarını, kale arkasında bulunan projektörleri, iş yerlerine ait birçok mala zarar verdi.

Korkulukları ve lambaları da kırdılar

Limanda bulunan ahşap korkulukları ve üzerlerindeki aydınlatma lambalarını da kırarak param parça eden şahıslar, kayıplara karıştı.

Chimer Bar Restaurant isimli işyerinin de camına tekme atarak kıran şehir şahıslar, kendilerini çektiğini fark ettikleri kameralara da poz verdi.

Konat: Şahsıma yapılan bir saldırı

Olay yerinde kameraları inceleyen polis ekipleri, zanlıların peşlerine düşerken, Chimer Bar’ın sahibi Tamer Konat, “Kameranın olduğunu fark ettiler ama kırıp dökmeye devam ettiler. Bu bana yapılan şahsi bir saldırıydı. Bu limanda bunların olması hiç hoş değil. Kamerada görünüyor. Bir kişi diğerlerine komut veriyor, onlarda kırıp döküyor” dedi.

Kale arkasında bulunan projektörleri de kırarak, ortamın karanlık olmasını sağlayan saldırganlar, daha sonra karanlıkta sırra kadem bastı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.