1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE TAPU DAİRESİ’NDE SKANDAL!
GİRNE TAPU DAİRESİ’NDE SKANDAL!

GİRNE TAPU DAİRESİ’NDE SKANDAL!

Girne Tapu Dairesi’nde ;

A+A-

 

Girne Tapu Dairesi’nde ispat-ı vücut dikkate alınmadan sahte imza ile başkasına ait arazi yola çevrilip menfaat sağlandı. Olay polise intikal etti.

Tapuda ispat-ı vücut gereken işlemlere bazı tapu memurlarının riayet etmemesi sonucu yaşananlar arazinin gerçek sahiplerini mağdur ediyor. Girne Tapu Dairesi’nde de yaşanan bu gibi bir olay Ahmet Kumyalılı isimli vatandaşın arazisinin istemi dışında imzası taklit edilerek yola çevrilmesine neden oldu.

tapu1.jpg

Ozanköy’de arazisi bulunan Ahmet Kumyalılı, arazisinin içinden yol geçtiğini ve yanı başında küs olduğu kardeşi Hasan Kumyalılı tarafından başlatılan inşaat için kullanıldığını öğrenince araştırmaya koyuldu. İmzası taklit edilerek arazisinin yola çevrildiğini öğrenen Ahmet Kumyalılı, şaşkınlığı geçtikten sonra soluğu poliste aldı. Girne Tapu Dairesi’nde yapılan araştırmada kendi adına hazırlanmış, imzası taklit edilmiş, Girne Tapu Dairesi’ne, “bahsi geçen koçanıma yol yazılması için gereğinin yapılmasını arz ederim” şeklindeki dilekçe ile karşılaşan Ahmet Kumyalılı, hem bunu yapanların cezalandırılmasını hem de arazisinin eski haline dönmesini ümit ediyor.

Benim arazim sayesinde yol şartını yerine getirdiler

Başından geçenleri anlatan Ahmet Kumyalılı şunları söyledi: “Girne Ozanköy’de bir arsam var ve hemen yanında atıl kalmış bir inşaatı bitirmek için çalışmalar başladı. Ben arazimi tellemeye gerek duymadım, zira kent merkezi dışında kalıyordu. Ancak arazimin içine iş makinelerini sokan müteahhit, kendi inşaatına yol açılması için benim arazimi kullandı. Zira başka türlü işe başlayamıyor ve izin alamıyordu.

Tapu memuru nasıl onayladı?

Benim haberim olmadan benim eski kimliğim kullanılarak 26 Eylül 2013 tarihinde Girne Tapu Dairesi’ne müracaat edilerek sahte imzam ile arazimi yola çevirmişler. Burada en büyük suç bu işi tezgâhlayan ve buna alet olan tapu memurundadır. İnşaata izin alınabilmesi için yol olma şartını yerine getirme benim arazimin yola çevrilmesi ile mümkün olmuştur. Yol açılınca inşaata izin alındı ve hemen başladılar.”

Eski kimliği üzerinden işlem yapmışlar.

Tapu dairelerinde yapılan böylesi önemli işlerde kesinlikle ispat-ı vücut yapılması gerekliliğine işaret eden Ahmet Kumyalılı, üstelik Girne Tapu Dairesi tarafından da tanınan bir kişi olarak, kendisinin yokluğunda böylesi bir olayın nasıl yapıldığını da merak ettiğini söyledi. Bu olayda eski kimliğinin kullanıldığını söyleyen Ahmet Kumyalılı şöyle devam etti:

“Benim eski kimliğim kullanılmış, oysa ben o kimliği İçişleri Bakanlığı Nüfus Dairesi’ne bir yıl önce 13-11-2012 tarihinde teslim etmiş ve yeni kimliğimi almıştım. Kimlik fotokopisi üzerine atılan imza, Girne Tapu Dairesi’nin yetkili amiri tarafından imza edilerek şöyle deniliyor; “Kimlik fotokopisinin aslına uygun suretidir”. İçişleri Bakanlığı’na bir yıl önce verilen eski kimlik nasıl bunların eline geçti? Tapu memuru nasıl olur da aslına uygun diyebilir? Burada büyük bir ihmal veya yolsuzluk var. Ben tapu memurunun da sorgulanması ve bu işin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Bu işin cezası nedir? Umarım tahkikat sonrası ortaya çıkar ve bunu yapanlar cezalandırılır.”

Yol sayesinde inşaata izin aldılar

Arazisinin yola çevrildiğini ve bu sayede inşaata izin alındığını yineleyen Ahmet Kumyalılı, yapılan işin sahtekârlık olduğunu ve inşaatın derhal durdurulması gerektiğini ileri sürdü.

Bu inşaata izni, sahte imza atarak ve yol göstererek aldıklarını iddia eden Ahmet Kumyalılı adaletin tecelli edeceğini, bu işi yapanların cezalandırılacaklarını ümit ettiğini ifade etti ve arazisinin de eski haline döndürülmesini istedi.

“Kardeşler arası anlaşmazlığı bilmemiş olabilirler”

Olayların cereyan ettiği Girne Tapu Dairesi amiri Salih Sonay gazetemize şu açıklamaları yaptı:

“Bu olay o güne kadar aralarında hiçbir sorun olmayan Kumyalılı kardeşler, Hasan ve Ahmet arasında geçen bir olaydır. Bu dairede onlarla ilgili birçok evrak işleme konmuştur. Tapu memurlarımız da onları çok iyi tanıdıklarından, iki kardeş arasında olan anlaşmazlığı bilmediklerinden iyi niyetle bu işi yapmış olabilirler.”

“Kardeşinin de bu işe kalkışması büyük hata”

Tapu dairelerinde işlemlerin bu şekilde mi yürüdüğünü sorduğumuz Salih Sonay; “Hayır bu şekilde değildir, doğrusu vatandaşın kendisinin tapu memuru huzurunda bizzat imza atarak bu işlemi gerçekleştirmesidir” dedi. Bu yapılan işlemde bir ihmalkârlığın da söz konusu olduğunu, gereken soruşturmanın yapılacağını söyleyen Salih Sonay, “İki kardeşten Hasan Kumyalılı’nın da bu işe kalkışması da büyük hatadır” dedi. Konu hukuka götürüldüğü için toplanan deliller ışığında gerçeğin ortaya çıkacağını belirten Salih Sonay, tapu memurlarının daha dikkatli davranmaları gerektiğine işaret etti.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.