1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE ÜNİVERSİTESİ 16. TÜRKSOY ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
GİRNE ÜNİVERSİTESİ 16. TÜRKSOY ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

GİRNE ÜNİVERSİTESİ 16. TÜRKSOY ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

TÜRKSOY Ressamlar Buluşması'nın 16. Etkinliği Girne Üniversitesi'nin planlı etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriliyor.

A+A-

TÜRKSOY Ressamlar Buluşması'nın 16. Etkinliği Girne Üniversitesi'nin planlı etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriliyor.

TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden olan ve  1998 yılından beri her yıl TÜRKSOY üyesi ülkelerden seçilen ressamların katılımı ile düzenlenen TÜRKSOY Ressamlar Buluşması’nın 16. etkinliği bu yıl Girne Üniversitesi'nin planlı etkinlikleri kapsamında ve Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel’in himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,  Türk halklarının kültür ve sanat alanında buluşma noktası olan ve bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan TÜRKSOY’un gerçekleştirdiği başarılı proje ve etkinlikler, üye ülkelerin kültürel ve sanatsal dinamizmine çok önemli katkılar sağlamakta, üye ülkeler arasındaki uluslararası işbirliğini de geliştirmektedir. 

Açıklamaya göre, “TÜRKSOY Türk Dünyası Ressamlar Buluşması Resim Sergisi”, 18 Aralık tarihinde kardeş üniversite Yakın Doğu Üniversitesi’nin Türk Dünyası’nın merkez kütüphanesi olarak kabul edilen Büyük Kütüphane’sinde yer alacak.

Sergi açılış etkinlikleri kapsamında,  BİRJAN ve SARA Operası’na katılan Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelerden sanatçıların YDÜ-AKM Konser Salonu’nda piyano eşliğinde özel kıyafetleriyle etkinliğe renk katarak kısa bir konser verecekleri ve ünlü Kazak Besteci Mukan Tölebayev anısına  kısa bir film gösteriminin gerçekleştirileceği de bildirildi.

“TÜRKSOY Türk Dünyası Resim Sergisi”nde TÜRKSOY koleksiyonuna dahil 40 eser sergilenecek. 

TÜRKSOY’a üye ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Rusya Federasyonu’na Bağlı Başkurdistan, Hakas, Saha-Yakut, Tataristan, Tıva  ile Moldova’ya bağlı  Gagavuz Yeri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan ressamların eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik ilgi duyan tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.