1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE VE LEFKOŞA'DA DÜZENLENEN OPERASYON
GİRNE VE LEFKOŞA'DA DÜZENLENEN OPERASYON

GİRNE VE LEFKOŞA'DA DÜZENLENEN OPERASYON

Girne ve Lefkoşa'da düzenlenen operasyonlarda 3 kişi tutuklandı;

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Girne ve Lefkoşa’da yaptığı operasyonlarda, hap (Ecstacy) ve sentetik cannabionid (Bonzai) olduğuna inanılan kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirildi. Meseleyle ilgili şüpheli görülen 3 kişiyi gözaltına alan polis, O.Y., B.B. ve Ç.F., isimli zanlıları dün mahkemeye çıkardı. Mahkeme, polis soruşturması yapılabilmesi için zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis memuru Mehmet Sevinç iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Sevinç, zanlıların “kanunsuz uyuşturucu tasarrufu, alma ve verme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

5 adet hap bulundu

Mehmet Sevinç, Girne’de B.B., isimli zanlının da bulunduğu O.Y., isimli zanlının kullanımındaki araçta yapılan aramada 2 adet ecstacy olduğuna inanılan kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade etti.

Sevinç, yapılan sorgulamada söz konusu maddeyi Ç.F., isimli zanlıdan aldığının tespit edildiğini belirterek, Lefkoşa’da bir operasyon daha düzenlendiğini anlattı.

Sevinç, Ç.F., isimli zanlının üzerinde 3 adet ecstacy, evinde ise 1 gram sentetik cannabionid olduğuna inanılan kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Mehmet Sevinç, O.Y., ve Ç.F., isimli zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerin teyit ve tekziplerinin yapılacağını anlatarak, zanlıların serbest kalması durumunda aranan şahıslara, emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceklerine dikkat çekti. Sevinç, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını istedi.

 

Tutukluluk süresine itiraz edildi

O.Y., isimli zanlının avukatı Mehmet Bilimer, tutukluluk süresine itiraz etti. Avukat Bilimer, müvekkilinin gönüllü ifade verip, söz konusu maddeleri kimden aldığını itiraf ettiğini belirterek, hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve tutuklu kalmasına gerek olmadığını iddia etti.

Tutukluluk süresine itiraz edilmesinin ardından Savcı Mustafa Atakara, polis çavuşu Metin Düzener’i tanık olarak dinletti. Metin Düzener, O.Y., isimli zanlının zanlı Ç.F’den 3 adet hap aldığını söylediğini ancak Ç.F isimli zanlıdan ise zanlı O.Y’ye 4 adet hap verdiği yönünde ifade aldıklarını söyledi.

Metin Düzener, ortada kayıp bir emare olduğuna dikkat çekerek, diğer zanlılarla arkadaş olan O.Y., isimli zanlının serbest kalması durumunda aranan emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceğine işaret etti.

Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, artış gösteren uyuşturucu suçlarının kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yarattığına dikkat çekti. Gökhan Asafoğulları, kamu menfaati ve kişi özgürlüğünü dikkate aldığını belirterek, soruşturmanın tamamlanması ve gerçeklerin ortaya çıkması amacıyla polise imkan verilmesi gerektiğini belirtti. Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için tüm zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.