1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DE BELEDİYE VE ESNAF ŞEHRİN DÜZENLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ’NE GİRİYOR
GİRNE’DE BELEDİYE VE ESNAF ŞEHRİN DÜZENLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ’NE GİRİYOR

GİRNE’DE BELEDİYE VE ESNAF ŞEHRİN DÜZENLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ’NE GİRİYOR

Girne Belediyesi ve bölge esnafı Girne Çarşı ve Liman bölgesinin düzenlenmesiyle ilgili işbirliğine gidiyor.

A+A-

AYGIN, GİRNE ÇARŞI ESNAFI KOMİTESİ’YLE BİR ARAYA GELDİ

 Girne Belediyesi ve bölge esnafı Girne Çarşı ve Liman bölgesinin düzenlenmesiyle ilgili işbirliğine gidiyor.

Girne Belediye’sinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne esnafıyla ilgili çalışmalar ve projeler yürüten “Girne Çarşı Esnafı Komitesi”, dün düzenlenen kahvaltılı toplantıda Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın’la bir araya gelerek, Girne’yle ilgili fikir alış verişinde bulundu.

1 Nisan’da faaliyete geçen Girne Çarşı Esnafı Komitesi’nin ilk toplantısı olma özelliğini de taşıyan toplantıda, esnaf ve Belediye Başkanı Aygın, bölgeyle ilgili projelerini paylaştı.

Toplantıda, Girne Limanı çevresinde Atatürk Caddesi ve paralelindeki caddelerin aydınlatma ve temizlik sorunları, 2015 yeni yıl kutlaması öncesinde bölgede yapılacak düzenlemeler, park sorunu, çarşının trafiğe kapatılması, belediyenin meydan projesi ve komitenin yaşama geçireceği “40 gün 40 gece” temalı organizasyona ilişkin gelişmeler ele alındı.

AYGIN: “ÇÖP KONUSUNDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM”

Girne Çarşı Esnafı Komitesi’nin temizlik ve aydınlatma konularındaki sıkıntılarını ve önerilerini aktardığı Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, komite üyelerinden, çöp sorununun ortadan kaldırılabilmesi için işbirliği talep etti.

Aygın, temizlik sorununun ortadan kalkmasıyla belediyenin de aydınlatma ve diğer konulara ağırlık verebileceğinin altını çizerek, “Esnaf çöplerini belirli saatlerde çıkarırsa, biz de araçları o saatlerde görevlendiririz. Çarşının genel görüntüsü ve insanların yürüme alanlarının temizliği için siz saatini belirleyin, biz de çöp toplanması konusunu düzenleyelim. Bu konularda sizden destek bekliyorum. Bana yardımcı olun” dedi.

Aygın, aydınlatma konusunun belediye tarafından kısa sürede çözümleneceğinin sözünü de verdi.

“ZENGİN BİR BELEDİYEYE SAHİBİZ”

Aygın, belediyenin projeleri hayata geçirmek için maddi imkanlara sahip olduğunun altını çizerek, “Esnaf olarak bilmenizi istiyorum ki KIB-TEK’e, sosyal sigortalar ve ihtiyat sandığına, bankalara tek kuruş borcumuz yoktur. Zengin bir belediyeye sahibiz” dedi.

Belediyeciliğin “dur durak bilmeyen uzun bir koşu” olduğunu ifade eden Aygın, 1 Haziran’da 4’üncüsü düzenlenecek Girne Kültür ve Sanat Festivali’nin, geçmiş yıllara oranla geniş katılımlı bir festival olarak organize edileceğinin altını çizerek, bu amaçla gerçekleştirmeyi planladıkları meydan düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Atatürk Caddesi’nin yer aldığı meydanın düzenlenerek, asfalt yolun kaldırım seviyesine yükseltilmesinin planlandığını vurgulayan Aygın, esnafın görüşüne başvurdu. Esnaf da meydan düzenlemesi konusunda belediyeye desteğini ifade etti.

Aygın, çarşının trafiğe kapatılması ve bu yöndeki düzenlemeler hakkında da esnafın görüşüne başvurdu. Aygın, konunun kapsamlı çalışma gerektirdiğini ve ilerleyen dönemde yeniden ele alınacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.