1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE DENİZ SUYU...
GİRNE'DE DENİZ SUYU...

GİRNE'DE DENİZ SUYU...

GİRNE'DE DENİZ SUYU...

A+A-

Girne Belediyesi, kent sınırları içerisinde plaj ve kıyılardan alınan deniz suyu örneklerinin AB standartlarında olduğunu açıkladı.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, Belediyenin kent sınırları içerisinde halk ve turistlerin yoğun olarak kullandığı plaj ve kıyılardan “E coli ve enterokok” tahlili yapılması amacıyla alınan deniz suyu örneklerinin, limit değerlerinin oldukça altında olduğunu duyurdu.

Kervansaray Plajı, Karakum Plajı, Misina Restoran ile Dome Otel’in kıyılarından alınan deniz suyu örneklerinin, Avrupa Birliği’nin (AB) Yüzme Suları Direktifi kriterlerine göre ‘mükemmel kalite’ derecesinde olduğu belirlendi.

Yıl içinde düzenli olarak yapılacak olan tahlillerin sonuçlarının Girne Belediyesi’nin internet sitesinden takip edilebileceği kaydedildi.

SOYEL “DENETİMLER DEVAM EDECEK”

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, Girne kıyılarından alınan deniz suyu örneklerinde bakteriyolojik parametreler açısından yapılan rutin denetim sonuçlarının AB’nin Yüzme Suları Direktifi kriterlerine göre ‘mükemmel kalite’ derecesinde olduğunu ifade etti.

Soyel, yaz boyunca gerek yüzme suları kalite ölçüm kontrolleri, gerekse kıyılardaki genel temizlik konularındaki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

GÜNGÖRDÜ:  “DENİZ ÇEVRENİN BİR PARÇASIDIR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise  AB  standartları temel alınarak yapılan tahlil sonuçlarının referans değerlerinin çok altında çıkmasının önemine dikkat çekti.

Güngördü, denizlerin, herkesin paylaştığı ortak alan içerisindeki çevrenin önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, deniz suyu kalitesinin korunmasının belediye yanında bireylerin aktif katılımlarıyla mümkün olabileceğine işaret etti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.