1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DE DÜN YAŞANAN İŞ KAZASI
GİRNE’DE DÜN YAŞANAN İŞ KAZASI

GİRNE’DE DÜN YAŞANAN İŞ KAZASI

Girne’de dün yaşanan iş kazası

A+A-

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANLARI BİRLİĞİ: “KAZA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BASİT BİR ÖNLEM VE TALİMATA ÖNLENEBİLİRDİ”

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, dün Girne’de yaşanan iş kazasının üzdüğünü belirterek, kazanın iş sağlığı güvenliği konusunda basit bir önlem ve talimata uyulması ile önlenebileceğini savundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Uğur Ergün yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesinin yürürlükteki yasa ve tüzüklerin uygulanmaması olduğuna işaret etti.

Şu anda yürürlükte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın bundan nasibini alan yasalardan olduğunu ifade eden Ergün, yasanın uygulanması halinde nerdeyse tüm iş kazalarının önüne geçilebileceği, işverenlerin, çalışanların ve bir noktada tüm halkın can ve mal güvenliğinin sağlanabileceğini söyledi.

Özellikle İnşaat işkolunda, Çalışma Dairesi tarafından etkin ve sürekli denetimler yapılması gerektiğini vurgulayan Ergün, denetim esnasında gerekli bilgilerin verilmesinin de sağlanması gerektiğini kaydetti.

Ergün, özel sektördeki tüm işverenlerin, kendi çalışanlarının ve güvenlikleri için, devletin denetim yapmasını beklemeden İş Sağlığı Güvenliği Yasası’nın gerektirdiği risk değerlendirme raporlarını hazırlatması gerektiğine dikkat çekerek, öngörülen tüm önlemlerin alınmasının önemine değindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.