1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE KÖPEĞİN ISIRDIĞI ADAM...
GİRNE'DE KÖPEĞİN ISIRDIĞI ADAM...

GİRNE'DE KÖPEĞİN ISIRDIĞI ADAM...

Köpek sürüsü saldırdı.

A+A-

Girne’deki Kaşgar bölgesinde sürü halinde dolaşan sokak köpekleri insanlara saldırmaya başladı.

Girne’de Ziya Rızkı Caddesi (Eski Çarşı) ve Liman bölgesinde bulunan köpeklerin insanlara saldırmasının ardından Kaşgar Bölgesi’ndeki köpekler de insanlara zor anlar yaşatmaya başladı.
Girne’de yaşayan şeker hastası bir adam, geçtiğimiz gün Kaşgar bölgesinde bir köpek tarafından ısırıldı.
Talihsiz adamın şeker hastası olmasından dolayı açılan yarasının kapanmadığı öğrenildi. Başıboş köpeklerin Kaşgar bölgesinde sürüler halinde dolaştığı ve çöpleri karıştırarak yiyecek aradığı ifade edildi.

Vatandaş tepkili
Girne’de yaşayan vatandaşlar, turistler ve duyarlı vatandaşlar tarafından beslenen sokak köpeklerinin her zaman sevimli olmadıklarını iddia ederek, bazı zamanlar saldırganlaştığına dikkat çekti.  Köpeklerin özellikle motosikletli ve bisikletli kişilere saldırdığını anlatan mahalleli, hayvan sevgisi yanında insana verilen değerin de göz ardı edilmemesini istedi.
Sokak köpeklerini kısırlaştırıp sokağa atmanın birçok soruna neden olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, çözümün hayvan barınaklarını çoğaltmada ve köpek sahiplerini bilgilendirme de olduğundan bahsetti.
Bölge halkı ayrıca köpeklere “Gösteriş amacıyla değil, gerçekten de sahip çıkılmasını” istedi. İnternet üzerinden sokak hayvanı savunuculuğunu yapanların alışveriş ve gezmek için Lefkoşa Dereboyu, Güney Kıbrıs ve Türkiye’yi tercih ettiğini anlatan vatandaşlar, söz konusu kişilerin Girne’ye gelmesi durumunda, köpeklerin verdiği zararı göreceklerini savundu.
Vatandaşlar, hayvan barınağı konusunda ciddi tedbirler alınması ve başıboş köpek sorununun bir an önce son bulmasını istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.