1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE O SİSTEM ARTIK DEVREDE!
GİRNE'DE O SİSTEM ARTIK DEVREDE!

GİRNE'DE O SİSTEM ARTIK DEVREDE!

GİRNE ARTIK TERTEMİZ...

A+A-

Girne’de “yeraltı çöp konteyneri” sistemine başlandı.

Girne Belediyesi Meclis kararı ile temizlik şubesi tarafından uygulanmaya başlanan “yeraltı çöp konteyneri” sistemi ile, çöplerin daha hijyen ve uygun koşullarda muhafaza edilmesinin yanında kent estetiğinin de bu anlamda daha uygun hale gelmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Girne Belediyesi’nin ayrıca, karton kutuların ayrıştırılmasını kolaylaştırmak için kente kafesler yerleştirmeye başladığı da belirtildi.

ÇÖPLER YERİN ALTINDA MUHAFAZA EDİLECEK

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu sistem ile yerin altına alınan çöp konteynerleri kentin birçok bölgesinde yaygınlaşarak çoğalacak.

Bu çalışmanın yapıldığı yerde ve diğer bölgelerde daha önce her biri 770 litrelik çöp konteyneri bulunmaktaydı. Belediye Meclisi’nin aldığı ve belediyenin uygulamaya koyduğu kararla Girne’nin merkezi yerlerinden başlamak kaydıyla, “yeraltı çöp konteyneri” sistemine başlanıyor.

HİDROLİK SİSTEM ASANSÖR GİBİ ÇALIŞIYOR

“Yeraltı çöp konteyneri” sistemini tanıtan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü; ayak pedalı ile açılan konteynerin “baca” denilen kapak kısmından çöpleri içeriye attı ve daha sonra gelen çöp arabasına monte edilen hava basınçlı hortum vasıtasıyla yer altı çöp konteyneri hava verilmek suretiyle hidrolik sistem denilen düzenek vasıtasıyla yukarıya çıkarıldı. Yeraltında bulunan iki adet çöp konteyneri, mekanik olarak çöp arabasına boşaltıldıktan sonra tekrar aşağıya indirilerek yuvalarına gizlendi.

GÖRÜNTÜ VE KOKU KİRLİLİĞİ OLMAYACAK

Girne Belediye Başkan Nidai Güngördü yaptığı açıklamada; sözkonusu sistem sayesinde çöplerin boşaltıldığını ve sıcak yaz günlerinde görüntü ve koku kirliliğinden uzak bir şekilde çöplerin hem muhafaza edileceğini, hem de birkaç dakika süren işlem sonrasında çöplerin alınacağını vurguladı.

Güngördü; Girne halkını bu sistemi, doğru kullanmaya ve sahip çıkmaya çağırdı ve “Girne kentinde her alanda çağdaş uygulamalara devam etmeye kararlıyız” dedi.

Nidai Güngördü ayrıca karton kutuların ayrıştırılmasını kolaylaştırmak için yerleştirilen kafeslerle ilgili “Karton ve benzer atıkları depolamak için yerleştirilen kafesler sayesinde geri dönüşüme katkıda bulunulacaktır” diye konuştu.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.