1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE TEHLİKE SAÇIYOR
GİRNE'DE TEHLİKE SAÇIYOR

GİRNE'DE TEHLİKE SAÇIYOR

GİRNE'DE TEHLİKE SAÇIYOR

A+A-

Turizmin başkenti olarak adlandırılan Girne’de limanların durumu yürek burkarken, ülkeyi ziyaret eden turistlere karşı utandırıyor.

Her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret edilen Girne Antik Liman ve Kordonboyu’nda sorunlar bir türlü aşılamıyor.

foto-(30)-001.jpg

Girne Antik Liman’da kış aylarında dev dalgaların tahrip ettiği mendirekte tadilat çalışmaları uzun süredir devam ederken mendirek girişine asılan uyarıcı tabela dışında bölgede hiçbir güvenlik önlemi bulunmuyor.

Kordonboyu yolu ise yıllardır asfaltlanmayı bekliyor. Kordonboyu’nda geçtiğimiz yıllarda inşa edilen tuvaletler ise hizmet dışı bırakılmış durumda. Kapılarında kilit bulunan tuvaletlerin önündeki su birikintisi ise hiç de hoş bir manzara yaratmıyor.

Ticari amaçla da kullanılan Girne Turizm Limanı’nda da yol sorunu bir türlü aşılamıyor. Liman yolunda oluşan dev çukurlar trafikte tehlike yaratıyor.

Mendirek tehlike saçıyor

Girne Antik Liman’da “Fener Yolu” olarak bilinen mendirekte uzun süre önce başlatılan altyapı çalışması halen tamamlanmadı.

Turizmin başkenti olarak bilinen Girne’de çöken mendireğin, bölgede yarattığı çirkin görüntü bir yana mendirek girişinde yer alan “Mendirekte dolaşmak tehlikeli ve yasaktır” yazılı tabela dışında hiçbir önlem bulunmuyor.

93959.jpg
Girne Antik Limanı ziyaret eden vatandaşlar ve turistler, tadilat devam etmesine rağmen yürüyüş için halka açık olan mendirekte özgürce dolaşmaya devam ediyor.

Tuvaletlere kilit vuruldu

Girne Kordonboyu ve Antik Liman’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için inşa edilen tuvaletler ise hizmet dışı bırakıldı.
Uzun süre önce kapılarına kilit vurulan tuvaletlerin önünü de su basmış durumda.

Turizm Limanı utandırıyor

Ticari amaçla da kullanılan Girne Turizm Limanı’nda da yol çilesi bir türlü dolmuyor. Köstebek yuvasını aratmayan liman yolu, yazın toz topraktan kış aylarında ise çamurdan geçilmiyor.
Turizm Limanı yolunda oluşan çukurlar, trafikte tehlike saçarken araçların aksamlarına da zarar veriyor.

Yol ortasındaki dev çukurlar, kış aylarında etkili olan yağışlar sonucu yağmur suları ile doluyor, yolun yabancısı olan sürücüler, bu çukurlardan kaçamıyor.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.