1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE TERK EDİLMİŞ EV KORKU YARATIYOR!
GİRNE'DE TERK EDİLMİŞ EV KORKU YARATIYOR!

GİRNE'DE TERK EDİLMİŞ EV KORKU YARATIYOR!

GİRNE'DE TERK EDİLMİŞ EV KORKU YARATIYOR!

A+A-

Yukarı Girne’de, terk edilmiş bir evin bakımsızlık yüzünden yılan ve farelerin meskeni olduğunu söyleyen mahalle sakinleri isyan etti.

Melin DOBRAN
 
Yukarı Girne’de Bengi Sokak’ta bulunan, terkedilmiş bir ev bakımsızlık yüzünden yılan, fare ve diğer haşerelere mesken oldu. Terkedilmiş eve kimsenin sahip çıkmaması ve belediyenin de olaya el atmamasından şikâyet eden mahalle sakinleri konu ile ilgili olarak Diyalog gazetesine şikâyetlerini dile getirdi. Evin bahçesini bakımsızlık yüzünden otların bürüdüğünü ifade eden bölge sakini Tansel Aydın isimli vatandaş, uzun zamandan beridir bu sorunun devam ettiğini ve bu durumla kimsenin ilgilenmediğini kaydetti.  Aydın, eve bir çözüm bulunması yönünde 2006 yılında Sümer Aygın’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde hem belediyeye hem de kaymakamlığa yazı yazdığı halde ilgilenen kimsenin olmadığını belirtti.

 

“İlgilenen olmadı”
Girne Belediyesi Sağlık Birimi’ne yaklaşık bir ay önce farelerin ve yılanların tüketilmesi için talepte bulunduğunu aktaran Aydın şunları aktardı, “Bu sorunu defalarca ilgili birimlere iletmemize rağmen kimse ilgilenmedi. Bu ev eski esermiş diye ne belediye ne de eski eserler eve dokunmuyor. Evin bir kısmı yıkıldı ve bu durum tehlike arz ediyor. Belediyeye ve Kaymakamlığa 2006 yılında yazı bıraktık. İlgilenmeleri için bekliyoruz. Farelerden ve yılanlardan dolayı bahçemize çıkamaz olduk. Evin etrafını otlar sardı. Her yaz döneminde farelerle ve yılanlarda mücadele ediyoruz.”
 
Aydın, söz konusu sokağın yan tarafında bulunan 3 tane müstakil evi bir müteahhidin aldığını belirterek, oraya apartman yapacağını ifade etti. Aydın, aynı sokakta bulunan bu evin bir an önce temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
 
Diyalog
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.