1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DE TRAFİK TAMAMEN FELÇ
GİRNE’DE TRAFİK TAMAMEN FELÇ

GİRNE’DE TRAFİK TAMAMEN FELÇ

Girne’de trafik tamamen felç

A+A-
 

 

Girne’de trafik tamamen felç

Girne’de uzun zamandan beridir devam eden trafik sıkışıklığı, son zamanlarda iyice artarak, dayanılmaz bir hal aldı...


Girne’de uzun süredir yaşanan trafik sorunu, bir türlü çözülemiyor. Şehir içerisinde yapılan yeni çok katlı inşaatlar, açılan iki yeni üniversite nedeniyle trafik çilesi daha da büyüdü.

KIBRIS’a konuşan vatandaşlar, Girne kentinde araç kullanmanın işkenceye dönüştüğünü, kente girmenin de kentten çıkmanın da çok zor olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, “Turizm kenti, işkence kentine dönüştü” diyor.

Trafik çilesine karşı Girne Belediyesi “Trafik Master Planı” adı altında bir proje hazırladı. Proje kısa bir zaman sonra uygulanmaya başlayacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 6 ayda uzmanlar tarafından yapılan projenin kısa bir süre önce kendilerine teslim edildiğini ve “Trafik Master Planı”nda bulunan 27 farklı projenin yavaş yavaş yapılmaya başlanacağını kaydetti.

 

Dr. Kara: Trafiği kökten ele alınacak

Girne Belediyesi’nde çalışan Şehir Plancısı Dr. Can Kara da, KIBRIS Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Girne’deki trafik sorunun çözülmesiyle için hazırladıkları Trafik Master Planı’yla ilgili kısaca bilgi verdi. Kara, son yıllarda Girne merkezinde inşasına başlanan çok katlı binalar ve çoğalan öğrenci potansiyelinin, Girne’nin doğusu ve batısında bulunan ve kent merkezine yönelen 3 giriş caddesini tamamen felç ettiğini belirtti.

Toplu ulaşımın olmamasının da büyük bir dezavantaj olduğuna değinen Kara, bu konuda hazırlanan 27 farklı maddeden oluşan Trafik Master Planı'nın, uzmanlarla birlikte ortaya çıkarıldığını kaydetti. Kara, projenin similasyonlarla hazırlandığını ve 2026 yılına göre yapıldığına dikkat çekti.

 

Güngördü: Önlem almaya başladık

Güngördü, Girne’deki bu yoğunluğu önleyecek Trafik Master Planı’nın kısa zaman sonra devreye gireceğini kaydetti. Özellikle şehir merkezindeki çok katlı binaların hizmete girmesiyle, özellikle tali yollarda sıkışıklığın yaşanmaya başlandığını kaydeden Güngördü, bunun yanında yine iki yeni üniversitenin açılmasının da ayrı bir trafik keşmekeşliği yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Bu sıkışlığa neden olan bir diğer önemli sebebin, doğu çevre yolunun bulunmaması olduğunu ifade eden Güngördü, doğuda bulunan birçok yerleşim yerinden gelen araçların, Girne trafiği içerisine girdiğini, bunun da yine özelikle İskenderun Caddesi’nde sıkışıklığa neden olduğunu kaydetti.

Otobüs duraklarına yeni düzenleme yapıldı

Nidai Güngördü, 7 otobüs durağında yeni düzenleme yaptıklarını ve trafikte az da olsa bir rahatlama olduğu ancak kökten bir proje dışında bu trafiğin çözülmesinin imkânsız olduğunu kaydetti.

Güngördü, özellikle bazı caddelerin ve sokakların tek yönlü kullanılması yanında, kavşak düzenlemelerini de içerdiği projelerin hayata geçeceğini söyledi.

 

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.