1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE TURİSTLERİ KORKUTAN GÖRÜNTÜ
GİRNE'DE TURİSTLERİ KORKUTAN GÖRÜNTÜ

GİRNE'DE TURİSTLERİ KORKUTAN GÖRÜNTÜ

GİRNE'DE TURİSTLERİ KORKUTAN GÖRÜNTÜ

A+A-

Turizmin başkenti Girne’deki Antik Liman’da bulunan fenere doğru uzanan yürüyüş yolunda aylardır devam eden çalışma tamamlanmadı. Ortaya çıkan görüntü turistleri korkutuyor.

Bahadır AYNA

Girne Antik Limanı’nda bulunan mendirek adeta mandıra yoluna döndü. Mendireğin üzeri altyapı çalışmalarından dolayı kazılıp öylece bırakıldı. Mendireğin üzerindeki oluşan derin çukurlar yürümeyi imkansız kılıyor. Mendireğin üzerinde yürüyüş yapmak isteyen turistlere ve vatandaşlar molozlardan dolayı zorluk çektikleri gözlemlendi. Turistik kent Girne’nin görsel anlamda da görüntüsünü bozan mendirek uzun bir zamandır bu durumda. Her gün onlarca turistin gezdiği mendirek bizi rezil ediyor. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konu ile ilgili Havadis’e yaptığı açıklamada mendireğin kendilerine ait olmadığını kaydetti. Güngördü, pazartesi günü ilgili bakanlıklara yazı yollayacağını olumlu bir cevap alamaz ise orayı kendisinin yapacağını kaydetti. Güngördü kendi müteahhitlerine yaptırdığı araştırma ile mendireğin üzerine yol yapımının 85 bin TL’ye mal olacağını belirtti.

12578-001.jpg

 

Güngördü: Bıçak kemiğe dayandı


Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, mendirek üzerinde belediyenin bir sorumluluğu olmadığını kendi sorumluluklarının mendireğin girişindeki tuvaletlere kadar olduğunu kaydetti. Güngördü mendireğin Limanlar Dairesi’ne ait olduğunu, rıhtımın ise Turizm Bakanlarına bağlı olduğunu söyledi. Nidai Güngördü şu şekilde devam etti: “Burası bizim sorunumuz değil fakat Girne’nin sorunudur, ben kendi müteahhitlerime bölgeyi araştırmaları için emir verdim bana gelen raporda mendirek üzerine yol yapımının 85 bin TL’ye mal olacağını öğrendim. İlgili bakanlıklara pazartesi günü yazımı göndereceğim. Eğer olumlu bir yanıt alamazsam ben girip yapacağım, artık bıçak kemiğe dayandı.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.