1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'GİRNE’DE YAKLAŞIK 80 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRAMADI…'
'GİRNE’DE YAKLAŞIK 80 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRAMADI…'

'GİRNE’DE YAKLAŞIK 80 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRAMADI…'

“Hükümete tanıdığımız 3 haftalık süre doldu. Hiçbir girişim yapılmadı. Bizi eyleme zorluyorlar”

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okullar açılalı bir ay geçmesine karşın Girne’de yaklaşık 80 öğrencinin okul ve sınıf eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını bildirdi. Cuma günü Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda düzenleyecekleri basın toplantısıyla eylem planlarını duyuracaklarını kaydeden Elcil, “Hükümete tanıdığımız 3 haftalık süre doldu. Hiçbir girişim yapılmadı. Bizi eyleme zorluyorlar” dedi.

Yazılı açıklamasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı “sorunlar karşında sessiz kalmakla” suçlayan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Büyük bölümü ana sınıf öğrencisi çocuklar okula gidemiyor, Sayın Bakan hiçbir sorun yokmuş gibi açıklama yapıyor. Eleştirilince de ‘vatan, millet, Türkiye’m ve hainlik edebiyatına’ sarılıyor” ifadelerini kullandı.

Sendikanın özellikle Girne bölgesinde yeni okullara ihtiyaç olduğunu defalarca dile getirdiğini kaydeden Elcil, 1974’ten bu yana Girne merkezde sadece bir ilkokul inşa edildiğini belirterek, o günkü nüfusla bu günküne dikkat çekti.

Şener Elcil “Eğitim Bakanı yeni okul yapmak için maddi kaynağın olduğunu ancak arazi bulunamadığını açıkladı. Köylerde kırsal kesim arsası dağıtan, Suat Günsel’e okul yapması için Girne merkezde 16 dönüm devlet arazi verenlerin ‘arazi yok’ açıklaması maskaralıktır” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.