1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DEKİ İŞ KAZASI…
GİRNE’DEKİ İŞ KAZASI…

GİRNE’DEKİ İŞ KAZASI…

Çalışma bakanlığı inşaatı durdurdu

A+A-

Geçtiğimiz gün bir işçinin hayatını kaybettiği Baştaşlar İnşaat Şirketi’nin müteahhitliğini  yaptığı Girne Karaoğlanoğlu bölgesindeki GAÜ hastane inşaatı, Çalışma Dairesi tarafından durduruldu.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, iş kazasında hayatını kaybeden işçinin çalışma izninin olmadığı da belirlendi.

Geçtiğimiz gün meydana gelen iş kazasında, yüksekten düşme  sonucu  ülkede turist vizesiyle bulunan  26  yaşındaki TC uyruklu  Abdulhakim Bayraktar  isimli işçinin hayatını kaybettiği anımsatılan bakanlık açıklamasında, basında çıkan kaza haberinin ihbar kabul edilerek Çalışma Dairesi Girne Bölge Amirliği tarafından ilgili şantiyede iş kazası  tahkikatı yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çalışma Dairesi müfettişlerinin  tahkikatta elde ettiği  ilk bulgular,  inşaatın karkas aşamasında olduğu  ve yüksekten düşme  tehlikelerine karşı (düşmeyi önleyici sağlam korkuluklar)  önlem alınmadığı yönündedir.  Tahkikatta, inşaatın merdiven ayaklarında  korkulukların  bulunmadığı,  döşeme şaft  boşlukları ve asansör boşluklarının yeterli derecede  kapatılmadığı, kullanılan iskelelerin yeterli sağlamlıkta olmadığı ve  güvenli iskele sınıfına girmediği tespit edilmiştir.

Bununla birlikte Baştaşlar İnşaat Şirketi Ltd’in işe başladığı  esnada İş Sağlığı ve Güvenliği konularında yetkili  iş sağlığı ve güvenliği danışmanlık hizmeti veren  bir şirket ile çalışmaya başladığı; iş yerinde ilgili şirkete  risk değerlendirme raporu  hazırlatıldığı saptanmıştır.

İlgili inşaatta;   işçilerin yaşamı için tehlike arz eden ve  insan  hayatı için tehlikeli  durumlar tespit edildiğinden,   İSG Yasası’nın 34(1) maddesi ve 1998 İş (İnşaatlarda  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği)  Tüzüğü’nün 72-(5).b maddesi çerçevesinde  2 Şubat tarihi itibariyle yapılan tüm faaliyetler Çalışma Dairesi tarafından durdurulmuştur.”

ÇALIŞMA İZNİ YOK

İnşaattaki iş kazasında hayatını kaybeden Abdulhakim Bayraktar isimli işçinin çalışma izinsiz olarak çalıştırıldığının tespit edildiği de belirtilen açıklamada, ilgili işverene yasanın öngördüğü ceza ve yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

İş Kazası tahkikat raporunun,  Polis Genel Müdürlüğü Girne Adli Şubesi  ile görüşülmesi  ile Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından  iki iş günü içinde tamamlanacağı; tahkikatın tamamlanması sonucunda İSG Yasası’nın 45(9). maddesi  gereğince ilgili işveren için yargı işlemi başlatılacağı kaydedildi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.