1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GİRNELİLER'İN CEBİNE ELİNİ UZATMA"
"GİRNELİLER'İN CEBİNE ELİNİ UZATMA"

"GİRNELİLER'İN CEBİNE ELİNİ UZATMA"

''...Girne'nin hepsi bizim.”

A+A-

 

Fark Yatırım ve FEO Elegance Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, Girne Emirname Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Girne bölgesinin çok kısıtlı bir bölge olduğunu belirterek, Girne'nin tüm Girne halkına ait olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Postası

Akacan, Beyaz Bölge denilen bölgenin Oscar Otel'den Jasmine Court Hotel'e kadar olan ve yukarıda Nurettin Ersin Paşa Camii'ne kadar olan bölgeyi kapsadığını belirterek, kendilerinin tüm Girne'yi düşündüklerini belirtti.

Tatlısu'dan Kayalar'a kadar olan her yeri düşündüklerini ifade eden Akacan, ortalığın mahvedildiğini belirtti ve “Tatlısu'daki ağaçlar nasıl kesiliyor ve villalar nasıl yapılıyor görün... Biz Şehir Planlama ile çok kez görüştük ve onlar da 'biz yükselme taraftarıyız' dediler” dedi.

ÖNLEMLERİMİZİ ALALIM”

Türkiye'de onlarca okul ve yurt yapıp devlete bağışlayan Ömer Hasırcılar'la KKTC'de beraber inşaat yapmak için işlem yaptıklarını da belirten Akacan, Hasırcılar'In kendisine “biz duyduk ki, bürokratik engeller çok fazla, devlet gayri ciddi, hiçbir şeye güvenilmez” dediğini ve kendisinin ise “öyle bir şey olmaz. Kıbrıs'taki insanlar okumuştur, adalet bilirler. Önlemlerimizi alalım” dediğini kaydetti.

Akacan sözlerine şöyle devam etti:

“Bir arazi alıp test edelim. Yolu olsun, Girne Merkez'de olsun, içinde bir tane ağaç olmasın. Kesilecek, kanalizasyon olsun, belediyenin hizmet götüreceği her şey olsun. Bir da dedik çok titizce davranan bir şehircilik planlama müdürü atandı. Tamam dedik, verelim kendisine ön onay alalım. Verdik ön onayı ve dediler ki çok titiz davranıyor bu beyefendi. Bir ay bekledik, hepsi kayıt altında...

1.5 ay sonunda, biz şu şu şunlara uyarak araziyi alıp tamamlayabilirsiniz. Ömer Bey, İş Bankası'na resmi yollarla haber gönderdi ve dedi ki bir proje yapalım. Projeyi sunduk tüm halka. Türkiye'deki mimarlara, Kıbrıs'ta çok yetenekli mimar var. Mustafa Bey, bu kadar mimar arasında o kazandı projeyi. Ertan Bey'in berdiği kriterlere göre çizdi... Tamamen yasal paralarla... Ne oldu? Tekrar gittik 7 Ocak'ta verdik dosyayı, dedi ki, yasalara uymasına rağmen bu dosyayı reddediyorum. Neden? Çünkü çok geliştirdi.”

Şehircilik Planlama Müdürü'nün, binaların altı metre çekilmesini gerektiğini belirttiğini de kaydeden Akacan, kendilerinin bu uyarıya uyarak binaları 6 metre çektiklerini sözlerine ekledi ve “biz de çektik hava geçsin... 4 bir tarafımızda zaten 10 katlı binalar var. Bütün dosyayı dağıtın dendi. Hepsini yaptık, hepsinden olumlu görüş aldık. Kanalizasyon bağlansın, 3 metre kazın bağlayın gibi ufak tefek şeyler, çöpler yer altında olacak. Herşeyi yaptık. Bizim proje yasal yollardan geçecektir. Herkes için önemli oldu” dedi.

CTP BİZİ FAİZ MAĞDURLARI BAŞKANI YAPTI”

Hasırcılar'ın gelip kendilerini bulmasa ne yapacağını da soran Akacan, yetkilileri Hasırcıları'ı mahvetmekle suçladı.

Akacan sözlerine şöyle devam etti:

“Mahvettiniz adamı da, istihdamını da parasını da... Siz o iki katı traşlarken sosyal adaleti de traşlıyorsunuz. İnsanların bu ülkeye olan güvenini de traşlıyorsunuz. Birilerinin evinin önü çekilecek diye CTP hükümeti, emirname hükümeti, 2004-05-06'da bu ülke uçuyordu! Ekonomisi de uçuyordu. Ondan sonra ne olduk? Faiz Mağdurları Başkanı olduk! CTP, bir anda bizi müteahhitken, Faiz Mağdurları Başkanı yaptı!”

Akacan, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'a da seslenerek, gidip Mağusa bölgesinde iş yapmasını, Girneliler'in cebine elini uzatmamasını istedi.

Akacan sözlerine şöyle son verdi:

“Girnelilerin cebine elini uzatırsan, arazilerin değerini yarıya düşürürsen, Nidai Bey'in de yüzü olmaz bu defaki sefer aradakilerin elini öpsün ve oy istesin! 3 bir tarafı okla çevrilmiş Nidai Bey'in... Girne Bölgesi çok kısıtlı bir bölge... Oscar'dan Jasmine Court'a olan mesafeyi yürüyerek gidilecek mesafeyi... Merkezden arkaya doğru dağılacaksın. Girne'nin hepsi bizim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.