1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GİRNE’NİN MASTER PLANA İHTİYACI VAR”
“GİRNE’NİN MASTER PLANA İHTİYACI VAR”

“GİRNE’NİN MASTER PLANA İHTİYACI VAR”

Topyekün dikey olarak büyümesi Girne'nin felaketidir

A+A-

ŞENER: “GİRNE’NİN MASTER PLANA İHTİYACI VAR”

TDP, BKP ve Baraka Kültür Merkezi Girne Belediye Başkan adayı Avukat Mustafa Şener, Girne'nin dikey olarak büyümesine karşı olduğunu, kentin master plana ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Yaşam alanları ile iş yerlerinin ayrılması gerektiğini kaydeden Şener, “Topyekün dikey olarak büyümesi Girne'nin felaketidir” ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programında konuşan Şener, Girne Limanı ve Girne Kalesi'yle ilgili projeleri olduğunu; bölgenin cazibe merkezi haline gelebileceği aktivitelerin yapılması, aydınlatılması ve turistin yürüyebileceği alanlara gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Şener, şehrin master planı üzerinde çalışmalar yaptıklarını, merkezi idare ile yapılacak görüşmelerde şekillenecek olan uzun vadeli düşünceleri olduğunu ifade etti.

Şener şöyle devam etti:

“Yapacağımız çok şey var! Biz, Girne'yi güzel bir Girne olarak hayal ediyoruz. Girne'yi, geri dönüşen bir Girne olarak hayal ediyoruz. Girne'yi güvenli bir Girne olarak hayal ediyoruz. Bunlar için de kademe kademe oluşturulan projeler vardır. Bunun için, bizim koltukta değil, sokakta insanlarla iç içe olmamız gerekiyor. Sokakta olacağız! Her soruna çözüm üreteceğiz, bahane üretmeyeceğiz. Girne'de ne kadar insan yaşıyorsa, o kadar ağaç dikeceğiz. Altyapı ile ilgili bir modern yapı kurmayı düşünüyoruz.  Dere yataklarının, denize kavuşmasını sağlayacağız. Girne'yi sel basmasına izin vermeyeceğiz. Katı atıkların geri dönüşümü ile birlikte, denizin kirlenmesinin önlenmesini sağlayacağız”

Girne'yi çağdaş, modern bir belediyeye kavuşturmak istediğini belirten Şener, “İnsanlar ile belediye arasındaki duvarı kaldırmak istiyorum. Bu duvar kalktıktan sonra, Girne Belediyesi'ni şeffaf bir yapıya dönüştürmek istiyorum. Girneliyi Girne Belediyesi'nin yapısına katmak istiyorum. Bu şehir, Girne'de yaşayanların şehridir” ifadesini kullandı.

“Çocuklarımız artık sokaklarda büyüyemiyor. Biz, çocuklara sokakları tekrar teslim edeceğiz” diyen Şener, Girne'nin turizm şehri diye ifade edildiğini ancak bunun doğru olmadığını ifade etti.

Şener, “Eko-Agro Turizm ve Mass Turizm diye iki çeşit var. Ancak Girne'nin şu anda ikisine de girmediğini kaydetti. Şener, sokaklarda turistlerin gezeceği, göreceği yerler için imkan yaratılmadığını da ekledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.