1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GİRNE’YE DEMİRLEDİLER
GİRNE’YE DEMİRLEDİLER

GİRNE’YE DEMİRLEDİLER

Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne katılan yatlar dün ülkemize vardı

A+A-

Uluslararası 25. Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne (Eastern Mediterranean Yacht Rally-EMYR) katılan yatlar, dün ülkemize geldi.

Girne Turizm Limanı ve Delta Marina’ya demirleyen yatlar, fırtınalı hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Çevre Koruma Dairesi Deniz İşleri Sorumlusu Hamit Topal, zodyakla gemilerin limana girmesine yardımcı oldu. Mersin’den çıkarak Girne’ye gelen 32 yat, 3 gün Girne’de kaldıktan sonra Karpaz Gate Marina’ya gidecek.Yatlar ardından Haifa’ya hareket edecek.

Yatçılar, ülkemizde bulundukları süre içerisinde Kıbrıs’ın tarihi yerlerini ve doğasını gezecek. İlki 1990'da düzenlenen ve bugüne kadar kesintisiz devam eden Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin bu yılki bin 641 deniz mili olan rotasının ilk bölümü Türkiye, ikinci bölümü ise Doğu Akdeniz kıyılarını kapsıyor.

Kaçmaz:Barış mesajı getiriyoruz

Amatör Yelkenci Yat Limanı İşletmecisi Hasan Kaçmaz, ilk defa 1990’da Kemer Marina’dan 17 yatla hareket edilerek Girne Limanı'na gidildiğini hatırlatarak, EMYR’nin daha sonra İstanbul’a kadar uzadığını ve yaklaşık 2 bin deniz mili olan deniz gezisi haline geldiğini belirtti.Ralliye katılan yatların yarışmadığına dikkat çeken Kaçmaz, “Bu yelkenciler 16 ülkenin bayrağını taşıyorlar.

Rallinin asıl amacı görülmeyen, gidilmeyen ve keşfedilmeyen yerleri uluslararası topluma tanıtmak. Bu nedenle bir araya geldik” diye konuştu.

Ralliye çıkış amaçlarından birinin de amatör yatçıların Kıbrıs’taki Rumlara ve Türklere belirli mesajlar iletmesi olduğunu dile getiren Kaçmaz, şöyle konuştu.

“Bizler, Suriyeliler, Lübnanlılar, İsrailliler Rumlar, Türkler ve Mısırlılara belirli mesajlar iletiyorduk. Bunu 22 sene çok rahat bir şekilde yaptık. Ama Suriye, Mısır ve Lübnan'daki olaylar nedeniyle oralara gidemiyoruz. Bu ülkelerdeki yelkenci dostlarımızın durumları hakkında bilgi sahibi değiliz. Kendilerini merak ediyoruz. Bizim asıl görevimiz barış mesajı götürebilmekti. Aramızda 16 ülkenin bayrağını taşıyan insanlar var. Ama biz bu ülkelere rahatlıkla gidemiyoruz. İnşallah bu sorunlar biter ve biz de tekrar o ülkelere gidebiliriz”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.