1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GİRNE’YE DÖNÜŞ SİLİNMİŞ BİR MESELE DEĞİL’’
“GİRNE’YE DÖNÜŞ SİLİNMİŞ BİR MESELE DEĞİL’’

“GİRNE’YE DÖNÜŞ SİLİNMİŞ BİR MESELE DEĞİL’’

Girne hakkında ne söylediler? Hedefleri ne;

A+A-

DİSİ Başkanı Averof Neofitu “Girne’ye dönüş silinmiş bir mesele değildir, milli önceliktir ve erişilebilir milli hedeftir. Bu, Kıbrıs’ın tamamındaki yerlerimize onur ve saygıyla yeniden kök salabilmek için elde etmek zorunda olduğumuz bir hedeftir” dedi.

Alithia “ ‘Girne’ye Dönüş Mümkün” başlıklı haberinde, Neofitu’nun sözde “Girne Belediye Başkanı” Glafkos Kariolu ve sözde “Belediye Meclisi” üyeleriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre Neofitu “Samimiyetle ve vatanımızı yeniden birleştirme milli hedefimizi ancak bir uzlaşı ile başarabileceğimizi dikkate alarak, önceliklerimizi hiyerarşik sıraya koyma zamanı gelmiştir” ifadesini kullandı.

Sözde “Girne Belediye Başkanı Kariolu, Girne kökenlilerin kararını yeniden vurgulamaları için kendilerine fırsat verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “DİSİ’nin, Girne’ye geri dönüşümüzle ilgili tezlerini dikkatle dinledik, bize bilgi verilmeye devam edilmesini umuyoruz. Müzakerelerdeki gelişmeler hakkında gerçek bilgi almaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz, Girne’ye geri götürecek her çabayı izlemek ve desteklemektir” dedi.

Fileleftheros, haberi “Girne’ye Geri Dönüş Silinmiş Mesele Değildir’” başlığıyla aktardı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.