1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GİZEMLİ SANATÇI BAKIN NE YAPTI!
GİZEMLİ SANATÇI BAKIN NE YAPTI!

GİZEMLİ SANATÇI BAKIN NE YAPTI!

Orada savaşın izlerini böyle sildi

A+A-

Dünyanın en gizemli sanatçılarından biri olan İngiliz sokak sanatçısı Banksy, gizlice Gazze kentine gitti ve duvarları kendine özgü sokak sanatıyla süsledi. Banksy'nin Gazze'deki yıkık duvarlarda bıraktığı izlerde, ülkede yıllardır yaşanan dram ve İsrail baskısı gözleniyor.

İngiliz olması dışında hakkında hiçbir şey bilinmeyen sokak sanatçısı Banksy, Filistin'in Gazze kentine bir "gezinti" yaptı. Yıllardır süren savaş ve abluka yüzünden mahvolan şehirde resimler çizen Banksy, bir de mini belgesel yayınladı. 
Yaklaşık 2 dakika süren kısa filmde Banksy'nin gizli tünelleri kullanarak Gazze'ye girdiği görülüyor. Tünelden çıktığında ise önünde yıkık duvarları, mutsuz insanlarıyla koca bir şehir yükseliyor.

Şehirde gezen Banksy, bulduğu sağlam durumdaki kapı ve duvarlara çizimler de yapmış. Bu fotoğrafta, tamamı yıkılmış bir evin kapısına yaptığı "Bomb Damage" (Bomba Hasarı) adlı bir resmi görüyoruz. Resimde Yunan mitolojisinde gururu yüzünden çocuklarını kaybettiği anlatılan Tanrıça Niobe'nin ağlarkenki hali tasvir edilmiş.

1424961305493.jpeg

Banksy, fotoğrafı banksy.co.uk'de de paylaştı. Hesabın Banksy'ye ait olduğunu basınla ilişkilerini yürüten Jo Brooks Twitter'dan onayladı.

Belgeselde yer alan bir diğer görsel de, yıkık bir duvar üzerinde görülen kedi çizimi. Bir metal yumağıyla oynayan kedinin yüzünde pek de mutlu bir ifade olmadığı görülebiliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.