1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GKK, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞINI YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDA AŞILMAZ BİR GÜÇ
GKK, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞINI YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDA AŞILMAZ BİR GÜÇ

GKK, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞINI YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDA AŞILMAZ BİR GÜÇ

GKK, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞINI YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDA AŞILMAZ BİR GÜÇ

A+A-

BOZKURT: “GKK, KIBRIS’TA TÜRK VARLIĞINI YOK ETMEK İSTEYENLERİN KARŞISINDA AŞILMAZ BİR GÜÇ OLARAK DURMAKTADIR”

BORA: “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ, EGEMENLİĞİMİZ, VATANIMIZ, DEVLETİMİZ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

MUKAVEMET YOL KOŞUSU’NDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) kuruluşunun 39’uncu, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşunun 57’nci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 444’üncü yıldönümü dolayısıyla başkent Lefkoşa ve ilçelerde anıtların önünde düzenlenen törenlerin yanı sıra, Mukavemet Yol Koşusu da yapıldı.

Bu sabah saat 08.00’de Boğazköy’den başlayan 16 kilometrelik Mukavemet Yol Koşusu, TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlandı. Dereceye giren sporculara ödülleri TMT Mücahitler Derneği binasında düzenlenen törenle verildi.

“MİLLİYETÇİLİĞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ. BUGÜNE KADAR HİÇBİR İNSANLIK AYIBIMIZ OLMADI”

Dernek binasındaki ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende sırasıyla; Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt konuştu.

Dernek Başkanı Bora, konuşmasında, “Özgürlüğümüz, egemenliğimiz, vatanımız, devletimiz olmazsa olmazımızdır” vurgusu yaptı.

TMT, mensubu olmaktan onur duyduklarını kaydeden Bora, “Milliyetçiliğimizle gurur duyuyoruz. Tanrı’ya şükür ki bugüne kadar hiçbir insanlık ayıbımız olmadı. Yol kesip masum insanları kurşuna dizmedik, kör kuyulara atıp üzerlerine beton dökmedik, savunmasız köyleri basıp, kadınları, yaşlıları ve çocukları katliam çukurlarına atmadık” ifadesine yer verdi.

“HİÇBİR YABANCI ÜLKENİN ÇIKARLARINA HİZMET ETMEDİK”

Hiçbir yabancı ülkenin çıkarlarına hizmet etmediklerini de söyleyen Yılmaz Bora, güçlerini sadece halktan aldıklarını, halkın refahı ve geleceği için mücadele ettiklerini belirtti.

KKTC’nin bugün bazı haksız saldırılara maruz kaldığını da ifade eden Bora, devletin tasfiyesi için faaliyetler sürdürüldüğünü savundu.

BM’nin Kıbrıs sorununa taraf olduğunu, bazı ülkelere çifte standart uygulandığını söyleyen Yılmaz Bora, “KKTC’nin tanınmak istemesinin hukuka aykırılığı yoktur” dedi.

Yılmaz Bora, basında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya getirdiği barış, huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik görüşlere yer verildiğini, bunlardan endişe duyduğunu dile getirerek, “Azimli mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BOZKURT: “GKK, TMT’NİN KKTC’YE HEDİYESİDİR…”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ise konuşmasında, Kıbrıs Türkü’nü her türlü tehlikeden ve tehditten uzak tutma, halkın güven içinde yaşamasını sağlama hedeflerine dikkat çekti.

Bozkurt, “Şanlı Türk Mukavemet Teşkilatı’nın KKTC’ye hediyesi olan GKK, KKTC’nin varlığını sürdürmek için kuruluşundan itibaren başlatmış olduğu gelişimi süratle, azimle ve kararlılıkla devam ettirmektedir” dedi.

GKK’nın modern araç, gereç, teçhizat ve gelişmiş silah sistemleriyle donatılan çağdaş bir silahlı kuvvet haline geldiğini vurgulayan Bozkurt şunları da ekledi:

“Gücünü ve kaynağını şanlı tarihiyle milletinden alan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kurulduğu günden bugüne kadar Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte, barışı ve vatanı korumak için Kıbrıs’ta Türk varlığını yok etmek isteyenlerin karşısında aşılmaz bir güç olarak durmaktadır.”

Bozkurt, “Mücahitlerin ve mücahidelerin sarsılmaz inanç ve desteğiyle kurduğu TMT’nin, mensubu olmaktan her zaman onur duyduğumuz GKK’nın kuruluşu ile 444 yıl önce atalarımızdan yurt olarak emanet aldığımız toprakların fetih yıldönümlerini aynı günde kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MUKAVEMET YOL KOŞUSUNDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

1438426935.jpg

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Mukavemet Yol Koşusu’nda dereceye girenler madalyalarını ve kupalarını Tümgeneral Bozkurt’un, Ana Muhalefet Partisi DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ve GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter’in elinden aldı.

Yarıştaki genel klasmanın ferdi birincisi Hakan Tazegül, ferdi ikincisi Cemal İneci, ferdi üçüncüsü Eser Kurt oldu.

Takımlarda ise birincililiği Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, ikinciliği Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) üçüncülüğü ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) aldı.

Masterler derecelerinde ise birinci Cemal İneci, ikinci Osman Atakan, üçüncü ise Tümer Depreli aldı.

Öte yandan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı,  bu akşam saat 20.00’de kuruluş yıl dönümleri kapsamında resepsiyon düzenleneceğini duyurdu.

Buna göre, resepsiyonlar; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Boğazköy’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı bahçesinde, 2’nci Piyade Alay Komutanlığı tarafından Güzelyurt Zafer Gazinosu’nda; 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı tarafından Gülseren Askeri Gazinosu’nda verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.