1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GKK'DEN BOMBA AÇIKLAMASI...
GKK'DEN BOMBA AÇIKLAMASI...

GKK'DEN BOMBA AÇIKLAMASI...

KKTC'DE BOMBA...

A+A-

“PATLAMA VEYA YANGIN YAŞANMADI”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), basın yayın organlarında bugün yayınlanan “ağır silah atışları sırasında köylerin yakınına bomba düştüğü, yangın çıktığı ve halkın güvenliğinin tehlikeye düştüğü” yönündeki haberler konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, herhangi bir köy yakınında patlama olmadığı ve yangın çıkmadığı kaydedildi.

GKK’dan yapılan yazılı açıklamada, Beyköy Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde dün havan atışları yapıldığı, söz konusu bölgenin yaklaşık 40 yıldan beri atış ve tatbikat bölgesi olarak kullanıldığı, bu süre zarfında hiç bir vatandaşı tehlikeye düşürecek olay yaşanmadığı kaydedildi.

Atışların, köylerin dışında, sınırları belirlenmiş, bölge halkına her defasında bildirilen ve emniyete alınan sahada gerçekleştiği belirtilen açıklamada, dün icra edilen atışlarda da köy yakınında hiçbir patlama olmadığı ve yangın çıkmadığı vurgulandı.

Açıklamada, “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın eğitimleri kapsamında ve hiçbir sivil vatandaşa ve özel mülke zarar vermeyen ve her defasında gerekli tüm emniyet tedbirleri alınarak icra edilen atış eğitimleri aleyhinde kamuoyu oluşturmaya yönelik bu gayretin hangi amaca ve kimlerin çıkarına hizmet ettiğini halkımızın takdirine bıraktığımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile duyururuz” denildi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.