1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖÇ YASASI GÜNDEMİMİZDEN DÜŞMEYECEK”
“GÖÇ YASASI GÜNDEMİMİZDEN DÜŞMEYECEK”

“GÖÇ YASASI GÜNDEMİMİZDEN DÜŞMEYECEK”

Mehmet Özkardaş, “dün dündür, bugün bugündür”

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, “dün dündür, bugün bugündür” anlayışıyla politika yapanlara karşı mücadeleyi, sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini belirterek, “göç yasası” olarak nitelendirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş+Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı gündemden düşürmeyeceklerini bildirdi.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada,  1 Ocak 2011 tarihinden sonra kamuda işe başlayan doktorun, odacı kadrosundan daha düşük maaşla işe başladığını belirterek,  söz konusu yasanın iptalinin görüşülmesine ilişkin öneriye “ret” oyu verdiği gerekçesiyle CTP-BG’yi eleştirdi.

Özkardaş; “Özellikle de emekten yana olduğunu iddia eden CTP-BG’nin, ‘Göç Yasası’nın iptalini öngören tasarının Meclis’te görüşülmesini engellerken ortaya koyduğu; ‘kaynak yok’ söylemi düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Kaynağın var olduğunu ileri süren Özkardaş, kaynak olarak da, batık bankalardan tahsil edilemeyen 700 milyon dolar ile 800 Milyon TL olarak öngördüğü kayıt dışı ekonomiyi ve  vergi aflarını gösterdi.

Dün KTOEÖS’de yeniden bir araya gelen otuz sendikanın, birlikte mücadele kararı aldıklarını anımsatan Özkardaş, yarın da saat 11.00’de Kamu-sen’de, sendikaların toplanarak, uzun soluklu mücadele ve çalışanları eylemlere motive etme konularında komitelerin oluşturulacağını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.