1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖÇ YASASINA DUR DE İNİSİYATİFİ” BROŞÜR DAĞITACAK
“GÖÇ YASASINA DUR DE İNİSİYATİFİ” BROŞÜR DAĞITACAK

“GÖÇ YASASINA DUR DE İNİSİYATİFİ” BROŞÜR DAĞITACAK

Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi amacıyla

A+A-

BIÇAKLI: “ÜLKENİN YÜZDE 80-90 SENDİKASI BİR ARAYA GELDİ VE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE KARAR VERDİK”

KAPTAN: “İNSANLIK SUÇU İŞLEDİĞİNİ SÖYLEYENLER MAALESEF BUGÜN İKTİDAR VE HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR DİYOR”

Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi amacıyla sendikaların oluşturduğu “Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”, hükümeti eleştirerek, eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

İnisiyatif yarın Lefkoşa’da, 30 Ekim Perşembe günü Gazimağusa ve İskele’de, 31 Ekim Cuma günü Girne ve Güzelyurt’ta ana kavşak ve çemberlerde 07:30-08:30 saatleri arasında broşür dağıtacak. İnisiyatif temsilcileri 3 Kasım Pazartesi eylem programını yeniden değerlendirecek.

Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesini sağlamak için otuzun üzerinde örgütün oluşturduğu "Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi", Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, “Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi” adına Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan birer konuşma yaptı.

Etkinlikte, gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan ve siyasilerin söz konusu yasa hayata geçmeden önce yasayla ilgili kullandığı ifadeleri de içeren broşür ve afişler de tanıtıldı.

BIÇAKLI: “HÜKÜMET ORTAKLARI SÖYLEDİKLERİNİ UNUTTU”

Türk-Sen Arslan Bıçaklı, kamu çalışanlarının aylık ve diğer ödeneklerini düzenleyen yasanın değiştirilmesi için ülkede faaliyet gösteren sendikaların yüzde 80-90’ının birlikte hareket etme kararı aldığını kaydetti.

Arslan Bıçaklı, hükümet ortaklarını söz konusu yasayla ilgili muhalefetteyken söylediklerini unutmakla suçladı. Bıçaklı, yasanın geçmemesi için bugün hükümette bulunan siyasi partilerle birlikte büyük mitingler düzenlendiğini, yasanın iptali için anayasa mahkemesine dahi başvurduklarını belirtti.

Bıçaklı, söz konusu yasanın değiştirilmesi konusunda hükümet tarafından ekonomik sıkıntıların gerekçe gösterildiğini ancak millet vekili maaşına 500 TL zam yapıldığına işaret etti. Arslan Bıçaklı, milletvekillerinin siyasi partilere verilen 8 milyon TL’den, milletvekili maaşlarına 500 TL artışından, üçlü kararnameyle müsteşar atamalarından neden vazgeçmediğini sordu.

Ülkede hükümet yapısını üçlü koalisyona benzeten Bıçaklı, “Koalisyonun bir kanadı başka, diğer kanadı başka. İki kanat bir araya gelse dahi esas koalisyonun baş olan Maliye Başkanlığı’ndan bir şey çıkaramaz” dedi.

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi’ni de eleştiren Bıçaklı, “Dün bu yasaları geçirenler, bugün başka oyun oynamaya başladırlar. Şimdi onlar emekçiden yana oyununu üstlenmeye başladılar…Muhalefete düştüğünde başka, hükümete geldiğinde başka pozisyonuna birileri girmesin” şeklinde devam etti.

Bıçaklı, “Herkes tarafını belli etmeli. Sabah emekten yana öğleden sonra sermayeden yana olmaz. Bu ülkede eğer kriz varsa ve birileri fedakârlık yapacaksa önce kendileri yapacak” dedi.

Arslan Bıçaklı, eylemlerin günden güne arttırılacağını belirtti.

KAPTAN

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler’i (DP-Ulusal Güçler) eleştirdi.

Kaptan, “Bizimle birlikte yürüyenler, sokakları arşınlayanlar, Ulusal Birlik Partisi’nin ülkeyi yok ettiğini ve insanlık suçu işlediğini söyleyenler maalesef bugün iktidar ve her şey güzelleşiyor diyor” dedi.

Refah düzeyinin gün geçtikçe düştüğünü de savunan Kaptan, “Halkımız ve çalışanlar geçtiği günü arar bir pozisyondadır…Gençlerimiz ülkesinde ekmeğini bulamıyor. Ekmeğini bulanlarsa ayın sonunu getiremiyor” şeklinde konuştu.

Sendikaların yollara ineceğini ifade eden Kaptan, “Bu ülke bizimdir. Biz yöneteceğiz ve ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi, şu sendikalardan oluşuyor:
“KTOEÖS, KTÖS, DAÜ-BİR-SEN, DAÜ-SEN, Dev-İş, Dev-Genel İş, Emek-İş, BES, Türk-Sen, KTAMS, Kamu-Sen, Hür –İş,  Kamu – İş, El-Sen, Tel-Sen, Koop-Sen, Güç-Sen, M/sa Türk Genel İş, Tıp-İş, Vergi-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Sağlık-Sen, Mec-Sen, Bank-Sen, Hava-Sen, Petrol-İş, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, As Sen, Gıda Sen, Turizm Emekçileri Sendikası, Liman Sen, Bel-Sen”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.