1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖÇ YASASI”NA KARŞI MECLİS ÖNÜNDE EYLEM
“GÖÇ YASASI”NA KARŞI MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

“GÖÇ YASASI”NA KARŞI MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

“Sosyal ve ekonomik eşitsizliklere karşı eylemdeyiz”.. Meclis önüne davet;

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri,  yaklaşık 3 yıl önce Meclis’ten geçirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın geri çekilmesi talebiyle eylem yapıyor.

Eylem, Cumhuriyet Meclisi önünde saat 09.30’da başladı. Yasanın, çalışanlar arasında ekonomik, sosyal ve demokratik eşitsizlik yarattığı kaydedilen eylemde, diğer yandan ise yasanın Kıbrıslı Türklerin varlığını kimliğini tehdit ettiği savunuldu.

Eylemde, bildirilerin okunmasının ardından, geçmişte, “yasanın yürürlüğe girmemesi için toplumla birlikte mücadele eden” DP/UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na dışarıya çıkıp eylemcilerle görüşme çağrısında bulunuldu.

Çağrı üzerine, aralarında KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in de bulunduğu bir grup, Cumhuriyet Meclisi’nde başbakanla görüşmek üzere bekledi. Ancak Başbakanı 15-20 dakika bekledikten sonra, görüşmeye gelmemesi üzerine oradan ayrıldılar.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.