1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKÇEBEL, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!
GÖKÇEBEL, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

GÖKÇEBEL, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

‘Efendilerine’ hizmet edecek davranışları göstermekten öteye

A+A-

GÖKÇEBEL: “GÖRÜŞME SÜRECİ ŞEKİL DEĞİŞTİRMİŞE BENZİYOR”

“LİDERLER OLASI BİR ANTLAŞMA, NORMALLEŞME VE ORTAK BİR VATAN YARATMA OLGUSU DIŞINDA HİÇBİR YOLUN ADADA YAŞAYAN HALKLARIN ÇIKARINA OLMAYACAĞI BİLİNCİNDEN YOKSUN”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen görüşme sürecinin şekil değiştirmişe benzediğini savundu.

Gökçebel,  “Liderler öze yönelik tek söz açıklama yapmazken masa başında kendi toplumlarını oyalamaktan ve ‘efendilerine’  hizmet edecek davranışları göstermekten öteye gidememektedirler” iddiasında bulundu.

Gökçebel, “Olası bir antlaşma, normalleşme ve ortak bir vatan yaratma olgusu dışında hiçbir yolun adada yaşayan halkların çıkarına olmayacağı bilincinden yoksundurlar” dedi.

Kıbrıs sorununun “Büyük Ortadoğu”nun bir parçası konumuna getirildiğini savunan Gökçebel, sorunun, gazın, petrolün, ticaretin sorunsuz yapılması ve büyük devletlerin çıkarları meselesine dönüştürüldüğünü iddia etti. Gökçebel, adanın her iki bölgesinde de uygulanan politikalar ve dayatılan paketlerle halkların boğazının sıkıldığını ileri sürdü.

Gökçebel, Türkiye ile TC Lefkoşa Elçiliği’nin Kıbrıs ile ilgili bildik tutumunda bir değişiklik olmadığını savundu.

Görüşmelerle çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını ve liderlerin görüşüyor gibi masada bulunduğunu iddia eden Gökçebel, “Güven yaratmak için kapıların açılması, geçişlerin serbest bırakılması, soygun sigorta sisteminin kaldırılması dahil toplumların günlük hayatına doğrudan etki edecek yüzlerce pratik uygulama varken Maraş’ın açılması, mayınların temizlenmesi gibi görünmeyen ve en az Kıbrıs sorunu kadar çaba isteyen konular gündeme getiriliyor... Bunlar, Kıbrıs sorununu yeni bir  raya sokmak için ortaya atıldı” dedi.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ta toplumların arzuladığı çözüm istenmemektedir. Halkların buna müsaade etmemesi, dur demesi zamanı gelmiştir. Sn. Anastasiadis ve Sn. Eroğlu dalga geçmeyi bırakmalı ve adamızda kalıcı bir barışı tesis edecek ön antlaşmaya odaklanmalıdırlar. Eğer odaklanamıyorlarsa da koltuk doldurmaya devam etmemelidirler.”

Tahir Gökçebel, müzakerecilerin “tecrübe kazanmak” gerekçesiyle Güney Afrika’ya gidecek olmasını da eleştirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum