1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKÇEBEL EYLEM UYARISINDA BULUNDU
GÖKÇEBEL EYLEM UYARISINDA BULUNDU

GÖKÇEBEL EYLEM UYARISINDA BULUNDU

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, devlet okullarının niteliğinin artırılmasının önemli olduğunu ve hükümetin duyarsızlığının devam etmesi halinde her türlü eylem kararına başvurulmaktan çekinilmeyeceğini açıkladı.

A+A-

GÖKÇEBEL: “HÜKÜMETİN DUYARSIZLIĞININ DEVAM ETMESİ HALİNDE HER TÜRLÜ EYLEM KARARINA BAŞVURULMAKTAN ÇEKİNİLMEYECEKTİR”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, devlet okullarının niteliğinin artırılmasının önemli olduğunu ve hükümetin duyarsızlığının devam etmesi halinde her türlü eylem kararına başvurulmaktan çekinilmeyeceğini açıkladı.

Gökçebel, eğitim yılının başlamasından yaklaşık iki ay geçmesine rağmen, devlet okullarının yetim, kimsesiz muamelesi gördüğünü, okulların temel ihtiyacı olan müdür, müdür muavini, bölüm şefi, atölye şefi, öğretmen, hademe ve sekreter kadrolarında eksikliğin devam ettiğini kaydetti.

Gökçebel KTOEÖS Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, hükümet eden tüm yetkililerle görüşülmesine rağmen derin bir sessizliğin sürdüğünü ifade ederek, ortaöğretimde Eğitim Bakanlığı ile ortak tespit edilen 89 öğretmen ihtiyacı yerine 49 öğretmen kadrosu ile tasarruf yapılmaya çalışılarak, okulların yıl sonuna kadar öğretmensiz bırakıldığını savundu.

“ÖĞRETMEN HAKLARI BUDANIYOR”

Öğretmen haklarının budandığını, öğretmen maaşının TC öğretmenlerinin aşağısına çekildiğini, “yıpranmaların” kaldırıldığını, emeklilik prim kesintilerinin artırıldığını,  emeklilik yaşının yükseltildiğini, ikramiyelerin kaldırıldığını ileri süren Gökçebel, “Bu da yetmezmiş gibi CTP/BG–DP/UG hükümeti 2011’den sonra göç yasası ile istihdam edilen ve fakirlik sınırı altında çalıştırılan yeni öğretmenlerin hazırlık ödeneğini ödememiştir.” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, tarihe “kara lekelerle” not düşülen bu uygulama yanında, bugün öğretmenler arasında 5 - 6 çeşit yasal haklara sahip öğretmenler yaratılarak öğretmenlerin adaletsizce bölünüp parçalandığını iddia etti.

“EĞİTİMDE POPÜLİZM YAPILMAMALIDIR”

Eğitim bakanının “eksiklik yok” şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Gökçebel, değişken nüfusla beraber popülistçe verilen ek sınav hakkının plansızlık yarattığını savundu.

Gökçebel, görevi başında olmayan öğretmenlerin korunduğunu; adaletsizce “adamcı” yaklaşımlarla ihtiyaç olmayan alanlara görevlendirme yapıldığını; öğretmen kadrosunda olup okulunda olmayan öğretmenlerin korunduğunu; TC’den getirilen ve ihtiyaç olmayan alanlara “ajan öğretmen” yerleştirildiğini; hiç ihtiyaç olmayan alanlara istihdam yapıldığı iddialarını dile getirdi.

Müfredat programları üzerinde siyasilerin sürekli oynaması, değişiklik yapması; bazı derslerin azaltılması, bazı derslerin kaldırılması; Meslek Liselerindeki alanlarda öğrenci azalmaları; okullardaki ders dışı etkinliklerin denkliğinin göz ardı edilmesini de eleştiren Gökçebel, Tarım, Ticaret, Ev Ekonomisi, İş Bilgisi gibi dersleri kaldıran, Bilgisayar, İngilizce, Matematik, Türkçe gibi derslerin müfredatını azaltan kararların siyasi olduğunu savundu.

Bu gün matematik, kimya, fizik öğretmeni gibi eksik öğretmenler için başka branşlardaki anomali bahane edilerek “aslında öğretmen eksikliği yoktur” denmeye çalışıldığını anlatan Gökçebel, geçmiş hükümetlerin eğitim bakanları gibi davranılmaması gerektiğini, eğitimde yapısal bunca sorun varken geçmiş bakanların yaptığı gibi popülizm yapılmaması gerektiğini kaydetti

“EKSİK ÖĞRETMENLER TAMAMLANMALI, HAZIRLIK ÖDENEĞİ DERHAL ÖDENMELİDİR”

“Öğretmenden tasarruf yaparak devlet okullarına giden çocukları cezalandırmak doğru değildir.” diyen Gökçebel, 5-6 çeşit öğretmen yaratarak aynı işi yapan öğretmenlere farklı haklar öngörmenin adaletsizlik olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin verimini düşünen çift kadro uygulamasıyla öğretmen eksikliğini gidermenin mümkün olmadığını kaydeden Gökçebel, 2011’den sonra giren öğretmenlere hazırlık ödeneğini vermemenin ahlaki ve vicdani olmadığını savundu.

Gökçebel, devlet okullarında niteliği artırmak için katkı koymaya devam edeceklerini kaydederek, acil olan konuların çözümünün takipçisi olacaklarını bildirdi.

Gökçebel sorunları şöyle açıkladı:

“Tüm öğretmen kadroları doldurulmalıdır. Boş geçen derslerle öğrenciler mağdur edilmemelidir. (şu anda yaklaşık haftada 600 saat boş ders geçmektedir.)

Okullarda eksiklikler devam ederken torpilli, adaletsiz görevlendirmeler sonlandırılmalıdır. Yandaşlara özel muamele yapılmamalıdır.

İhtiyaç olan gerçek öğretmen, müdür, müdür muavini, şef, hademe ve sekreter kadroları münhal ilan edilerek doldurulmalı, kadro atamaları ise en geç şubat başı yapılmalıdır.

Tüm öğretmenlerin ve 2011’den sonra öğretmen olanların hazırlık ödeneği derhal ödenmelidir.

Öğretmenler arasında büyük adaletsizlikler yaratılmıştır. Tüm öğretmenleri ilgilendiren yasalar Öğretmenler Yasası’nda tadil edilmeli, öğretmenler arasındaki ayrımcılık sona erdirilmelidir. Tüm öğretmenler, Öğretmenler Yasası’na dahil edilmelidir. Eriyen maaşlara artış, vergilerde düzenleme derhal yapılmalıdır.

Başta 9. sınıfların durumu olmak üzere eğitimdeki sıkıntıları gidermek, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırmak için derhal yasal değişiklikler temelinde bütünlüklü bir çalışması yapılması için Milli Eğitim Bakanı tarafından ‘Teknik Kurul’ çalışmaları başlatılmalıdır.

Devlet okullarına gerçekçi ve her okula kriterlere bağlı bir bütçe mutlaka tahsis edilmelidir.

‘Yapacam, edecem’ gibi kulağa hoş gelen popülist politikalardan vazgeçilerek tüm devlet okullarında tespiti yapılan eksikliklerin bir program çerçevesinde giderilmesine derhal başlanmalıdır.”

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİDİR”

“Çocuklarımızın geleceği için harekete geçilmelidir” diyen Gökçebel, KTOEÖS’ün sürecin takipçisi olacağını, devlet okullarının niteliğinin artırılmasının önemli olduğunu ve hükümetin duyarsızlığının devam etmesi halinde her türlü eylem kararına başvurulmaktan çekinilmeyeceğini açıkladı.

Gökçebel “Devlet okullarının sahipsiz kalmasına, popülizm ve idare etme mantığına izin verilmeyecektir.” ifadelerine yer verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.