1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMENDEN TASARRUF OLMAZ”
GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMENDEN TASARRUF OLMAZ”

GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMENDEN TASARRUF OLMAZ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) bugün okullardaki öğretmen eksiklikleri ve 2011 yılından sonra öğretmenliğe başlayanların haklarının budandığı gerekçesiyle “vekillerimizi izliyoruz” sloganıyla meclise yürüdü.

A+A-

EYLEMCİLER, MECLİS BAŞKANI SİBER’E MİLLETVEKİLLERİNE VERİLMEK ÜZERE MEKTUP SUNDU

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) bugün okullardaki öğretmen eksiklikleri ve 2011 yılından sonra öğretmenliğe başlayanların haklarının budandığı gerekçesiyle  “vekillerimizi izliyoruz” sloganıyla meclise yürüdü. Eyleme Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da destek verdi.

Eylemciler, önce saat 11.00’de sendika binasında toplanarak, saat 11.20’de Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü. Polis geniş güvenlik önlemleri alarak, eylemcilerin Meclis önüne gitmesine izin vermezken, eylemciler “Öğretmene değil, sermayeye barikat” sloganı attı.

Burada KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve KTÖS Başkanı Güven Varoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, Gökçebel ve eylemcilerin bir bölümü Meclis binasına girerek, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu oturumunu, ziyaretçi bölümünden izledi. Eylemciler bir süre, CTP-BG milletvekili Doğuş Derya’nın Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayı dinledi.

Daha sonra Gökçebel ve 2011 yılından sonra öğretmenliğe başlayanları temsilen dört öğretmen, Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü. Eylemciler, Siber’e milletvekillerine verilmek üzere mektup sundular.

Meclis Başkanı ile görüşmenin ardından eylem sona erdi.

SİBER: “EĞİTİM VE SAĞLIK POLİTİZE EDİLMEMELİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, sorunların, devletle yabancılaşmadan bir bütün içinde çözmek gerektiğini, el birliğiyle, düşünceleri paylaşarak, iyi iletişim kurarak aşılması gerektiğini vurguladı. İyi eğitim almayan bireylerin olduğu bir ülkenin geleceğinin parlak olmayacağını söyleyen Siber, eğitim ve sağlık alanında devlet politikası olması gerektiğin, bu alanların politize edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Siber, hak ararken, başka kesimlerin zarar görmemesine dikkat edilmesinin önemli olduğunu söyleyerek, grevin en son tercih olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Mektupların içeriğinin değerlendirilip sendika ile temasa geçileceğini söyleyen Siber, motivasyon sağlamaya çalışacağını vurguladı.

GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, devlet okullarında 700-800 saate yakın boş ders geçtiğini, bu nedenle grev yapmadıklarını kaydetti. Gökçebel, okulların açılmasının üzerinden iki ay geçtiğini, öğretmen eksikliğini anlatacak muhatap bulamadıklarını söyledi.

Devlet okullarının niteliğinin artırılması ve öğretmenlerin saygın statüsünün sağlanmasının elzem olduğunu belirten Gökçebel, bunun için mücadele verdiklerini kaydetti. Diyalog sürecinin devam ettiğini ama bu sürecin sınırsız olmadığını söyleyen Gökçebel, “Öğretmenleri bölen ahlaksız tekliflere seyirci kalamayız” dedi.

Meclis Başkanı Siber ile görüşmede de kısa bir konuşma yapan Gökçebel, sendikanın temel amacının okulların niteliğini ve öğretmenlerin saygın statüsünü artırma olduğunu kaydetti. Gökçebel, 2011 yılından sonra mesleğe giren öğretmenlere her yönden darbe vurulduğunu, son olarak da hazırlık ödeneğinin budandığını söyleyerek, haklar budanırken, öğretmenlerin eli kolu bağlı duramayacağını belirtti.

Gökçebel, “Öğretmenden tasarruf olmaz” dedi.

VAROĞLU: “ÖĞRETMENLER AYRIŞTIRILDI”

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu da yaptığı konuşmada, KTOEÖS ile dayanışma içinde olduklarını, eylemlerine destek verdiklerini ifade etti. “Öğretmen olmazsa, eğitim olmaz” diyen Varoğlu, hesaplamalar yapılırken, her okulun belli koşulları olduğunun göz önüne alınması gerektiğini kaydetti.

Varoğlu, 2011 yılından sonra işe giren öğretmenlerle diğer öğretmenlerin ayrıştırıldığını, haklar ve maaşlar arasında farklılık olduğunu söyleyerek, bunun verimlilik ve çalışma barışını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Eylemcilerin milletvekillerine verilmek üzere Siber’e sunduğu mektupta, sendikaların talepleri, Öğretmenler Yasası’nın ilgili maddesi ve Savcılık görüşü yer alıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.