1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKTAŞ VE CAHİTOĞLU: "MERSİN’DEKİ AKDENİZ OYUNLARI’NA DAVET ALMADIĞIMIZ İÇİN GİTMEDİK"
GÖKTAŞ VE CAHİTOĞLU: "MERSİN’DEKİ AKDENİZ OYUNLARI’NA DAVET ALMADIĞIMIZ İÇİN GİTMEDİK"

GÖKTAŞ VE CAHİTOĞLU: "MERSİN’DEKİ AKDENİZ OYUNLARI’NA DAVET ALMADIĞIMIZ İÇİN GİTMEDİK"

GÖKTAŞ VE CAHİTOĞLU, MERSİN’DEKİ AKDENİZ OYUNLARI’NA DAVET ALMADIKLARI İÇİN GİTMEDİKLERİNİ AÇIKLADI

A+A-

“SADECE 2 KİŞİLİK YER AYRILABİLECEĞİ İLETİLDİĞİ İÇİN GİTMEKTEN VAZGEÇTİK”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’na davet almadıkları için gitmediklerini açıkladı.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu yaptıkları ortak yazılı açıklamada, gazetelerde yer alan “Mersin’de gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları’na katılacak kafilenin Bakanlar Kurulu tarafından iptal edildiği” yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirttiler.

“30 DEĞİL 16 KİŞİ”

Gazetelerde Mersin’e Bakanlık olarak 30 kişinin gideceğinin yazıldığını belirten Genel Koordinatör Süleyman Göktaş ve Spor Dairesi Müdürü Cahitoğlu, bu sayının 30 değil 16 olduğunu ve bu 16 kişinin de Koordinatör, Spor ve Gençlik Dairesi Müdürleri, Bakanlık Dış İlişkiler Amiri, Okul Sporları Amiri, KTSYD’den iki üye, MOK Başkanı ve spor federasyonu başkanlarından oluştuğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 1 Nisan 2013 tarihinde bu kafilenin akreditasyonu için başvurduklarını, ancak kendilerine son gün 2 kişilik yer verilebileceğinin söylenmesi üzerine Mersin’e gitmekten vazgeçtiklerini ifade eden Göktaş, Bakanlar Kurulu’nun bu yönde bir kararının da olmadığını vurguladı.

“AMACIMIZ DİĞER ÜLKE FEDERASYONLARIYLA KAYNAŞMAKTI”

Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’na Bakanlık olarak katılmak istemelerinin temel nedeninin, oyunlara katılacak ülkelerin spor federasyonu yöneticileriyle kaynaşmak ve lobi çalışmalarında bulunmak olduğunu ifade eden Göktaş ve Cahitoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin, Akdeniz Oyunları’nın resmi bir organizasyon olduğunu ve akreditasyon işlemlerinin bu kurallar ışığında gerçekleştiği sebebiyle kendilerine yalnızca iki kişilik yer ayrılabileceğinin iletildiğini ifade ettiler.

Bu şartlarda oraya gitmenin pek anlam içermediğini söyleyen Göktaş ve Cahitoğlu, ülke beden eğitimi öğretmenleri ve ülke spor federasyonu heyetlerinin Mersin’e kendi olanaklarıyla gidip Akdeniz Oyunları’nı izleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.