1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GOL İPTALİ DOĞRU
GOL İPTALİ DOĞRU

GOL İPTALİ DOĞRU

Mehmet Demirkol, Antalyaspor - Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

A+A-

Fenerbahçe’nin ilk yarısı tam bir kayıp. Bunun sebebi perşembe yorgunluğu değil. Advocaat’ın alternatifsiz planının Rıza Çalımbay’ın doğru analiziyle bertaraf edilmesi. Lens ve Volkan’a hiçbir koridor bırakmayıp top kaybına zorlayışı Fenerbahçe orta sahasının oyuna katılmasını engelledi. Hızlı çıkmanın yegane plan olduğu Sarı- Lacivertliler, orta saha ve savunma beklerini oyun katamadı. Takım ikinci topları alacak bir orta saha hücum yakınlaşması sağlayamadı. 


Antalya, orta sahasını kalabalık tutunca özellikle Yekta’nın iyi oyunuyla daha soğukkanlı kaldılar. İkinci topları her seferinde aldılar ve hızla rakip kaleye giden onlar oldu. Fenerbahçe’nin takım boyu uzadı. 

İKİNCİ YARI 4-3-3
İlk yarı tamamen Antalya’nın istediği gibi geçti. İkinci yarıda Advocaat önce 4-3-3’e döndü. Alper’le oyunu demlendirip Topal ve Souza’yı bekleriyle birlikte oyuna dahil etmekte zorluk devam edince Fernandao’yu oyuna sürüp ona uzun toplar atmaya başladılar. Aatıf girdikten sonraysa dönen topları almak ve biraz olsun takım boyunu kısaltıp ikinci topları almak mümkün oldu.

GOL İPTALİ DOĞRU
Etkili bir baskı kuramasalar da Antalya’nın 1-0 öne geçmesiyle oyunu rakip ceza sahasında oynamayı başardılar. Ancak bundan çıkan, Souza’nın bir volesiyle ve Sow’un gol değeri kazanamayan vuruşu oldu. Tabii ki bir Soweşata’ydı vuruş. Ve bu güzel gole yazık oldu. Peki iptal doğru muydu? 1.90 yükseklikte topa vururken rakibin kafasına da vuruyorsanız bu fauldür. Estetik ve Soweşata sürekliliği rekoru açısında yazık olsa da Çakır’ın kararı doğru. Advocaat 7. haftadan sonra bir plan buldu ve bundan yarışa ortaklık çıkardı. Ancak şampiyonluk yarışı 7 haftada 12 puan kaybetmiş bir takım için neredeyse imkansız bir görev. Hele de elinde sadece tek plan varsa. Lens ve Volkan’ı Çalımbay durdurunca bu görev daha da zorlaştı. Artık Fenerbahçe’nin 20 puan kayıp şansı var. Bu dönüş olursa küçük çaplı bir mucize olur. 



Fanatik Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.