1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖLETLERİN DURUMU VAHİM
GÖLETLERİN DURUMU VAHİM

GÖLETLERİN DURUMU VAHİM

Göletlerin durumu vahim

A+A-

Su İşleri Dairesi’nin ölçümlerine göre, Haziran ayında 7 milyon 864 bin 995 metreküp doluluk ile yüzde 47.6 dolan göletlerde, Ekim ayı doluluk oranı 5 milyon 647 bin 392 metreküp doluluk ile yüzde 34.2’e geriledi.

GÖLETLERDE ORANLAR DÜŞTÜ: Sıcak havanın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yaz aylarında ülkemizdeki göletlerdeki su da buhar oldu. Su İşleri Dairesi’nin ölçümlerine göre, Ekim ayında 2 gölette su oranı dipsavak altına düştü, 1 gölette ölçüm yapılamadı. 1 gölet ise kuru olarak kayıtlara geçti.

kanlikoy-(16).jpg

2 GÖLET KURU: Haziran ayında yüzde 41.9 dolu olan Haspolat Göleti, Ekim ayındaki ölçüm raporunda dipsavak altı olarak kaydedildi. Su İşleri Dairesi’nin Haziran-Ekim 2015 tarihlerini kapsayan raporuna göre, Haziran ayında yüzde 48.2 dolu olan Arapköy Ayanidere Göleti’nde ise doluluk Ekim ayında dipsavak altı olarak belirlendiDuygu ALAN
KKTC’de Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında etkili olan aşırı sıcak hava ülke genelindeki göletlerin doluluk oranını düşürdü.
Su İşleri Dairesi’nin ölçümlerine göre, Haziran ayında 7 milyon 864 bin 995 metreküp doluluk ile yüzde 47.6 dolan göletlerde, Ekim ayı doluluk oranı 5 milyon 647 bin 392 metreküp doluluk ile yüzde 34.2’e geriledi.
2 gölet tamamen kurudu, 1 gölette Ekim ayında da ölçüm yapılamadı.
Şubat, Mart ve Haziran aylarında yapılan ölçümlerde doluluk oranı dipsavak altı olarak belirtilen Gönendere Göleti’nde Ekim ayı ölçümünde de doluluk oranı dipsavak altı olarak belirlendi.Sular buhar oldu
Su İşleri Dairesi’nin Haziran-Ekim 2015 tarihlerini kapsayan raporuna göre, Haziran ayında yüzde 57.3 dolu olan Yılmazköy Polatdere Göleti’nin doluluk oranı Ekim ayında yüzde 29.5’e geriledi.
Haziran ayında yüzde 54.9 dolu olan Arapköy Uzundere Göleti’nin Ekim ayında yapılan ölçümlerde doluluk oranı yüzde 42.6 olarak açıklandı.
Beşparmak Alagadi Çiftlikdere Göleti’nin Haziran ayında yüzde 32 olan doluluk oranı Ekim ayında yüzde 26.8’e düşerken üç ay içerisinde ulaşan Hamitköy Baştanlıkdere Göleti’nde doluluk yüzde 73.3’ten yüzde 52.9’a, Değirmenlik Çataldere Göleti’nde doluluk yüzde 73.6’dan yüzde 57.6’ya, Serdarlı Ağıllıdere Göleti’nde doluluk yüzde 36.3’ten yüzde 34’e, Geçitkale Eğridere Göleti’nde doluluk yüzde 27.8’den yüzde 19.6’ya düştü.
Haziran ayında yüzde 84.9 dolu olan Dağyolu Üçparmakdere Göleti’nin Ekim ayında yapılan ölçümlerde doluluk oranı yüzde 46.9 olarak açıklandı.
Gemikonağı Madendere Göleti’nde doluluk üç ay içerisinde yüzde 91.3’ten yüzde 33.1’e, Gönyeli Göleti’nde doluluk yüzde 76.8’den yüzde 54.3’e, Kanlıköy Göleti’nde doluluk yüzde 67.2’den yüzde 49.1’e, Akdeniz Göleti’nde ise doluluk yüzde 69.5’ten yüzde 60.5’e düştü.

2 gölet tamamen kurudu
Su İşleri Dairesi’nin Haziran-Ekim 2015 tarihlerini kapsayan raporuna göre, Ekim ayında 2 gölette su oranı dipsavak altına düştü, 1 gölette ölçüm yapılamadı. 1 gölet ise kuru olarak kayıtlara geçti.
Rapora göre, Haziran ayında yüzde 48.2 dolu olan Arapköy Ayanidere Göleti’nde doluluk oranı Ekim ayında dipsavak altı olarak belirlendi.
Haziran ayında dipsavak altı olarak açıklanan Ergazi Sayadere Göleti, Ekim ayı raporuna “kuru” olarak geçti.
Haziran ayında yapılan ölçümlerde yüzde 41.9 dolu olan Haspolat Göleti, Ekim ayındaki ölçüm raporunda dipsavak altı olarak kaydedildi.

1 gölette yine ölçüm yapılamadı
Su İşleri Dairesi’nin raporuna göre, Şubat, Mart ve Haziran ayında ölçüm yapılamayan Mersinlik Azganlıdere Göleti’nde Ekim ayında da ölçüm yapılamadı.
Şubat, Mart ve Haziran aylarında yapılan ölçümlerde doluluk oranı dipsavak altı olarak belirtilen Gönendere Göleti’nde Ekim ayı ölçümünde de doluluk oranı dipsavak altı olarak belirlendi.

sussu.jpg

havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.