1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GOMMALAR GURUBU KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK
GOMMALAR GURUBU KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

GOMMALAR GURUBU KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

“Gommalar” isimli müzik gurubu, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda, KKTC’yi temsil etmek üzere Eskişehir’e gidiyor.

A+A-

“Gommalar” isimli müzik gurubu, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda, KKTC’yi temsil etmek üzere Eskişehir’e gidiyor.

Gommalar Gurubu’ndan yapılan açıklamaya göre, 19 ve 21 Aralık tarihlerinde, Eskişehir’de düzenlenecek olan ve Türk dilini konuşan yirmi dört ülke veya topluluğun katılacağı Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda, KKTC’yi temsil edecek olan Gommalar, yarın Eskişehir’e gidiyor.

20 Kasım tarihinde Genç TV'nin organizasyonu ile yapılan Türkvizyon, KKTC ön elemelerinde birinciliği kazanan Gommalar müzik grubundan, Aytunç Akdoğu ve Simge Akdoğu, Türkvizyon şarkı yarışmasına kendilerine ait bir şarkı ile katılacak.

‘Havalanıyor’ isimli şarkının söz ve müziği ile stüdyo kaydı ve klip çekimlerinin üç haftada tamamlandığı ve şarkı için yaklaşık 20 kişilik, müzisyen kadrosu ve prodüksiyon ekibi ile çalışıldığı belirtildi.

Söz, müzik ve düzenlemesini Aytunç ve Simge Akdoğu’nun yaptığı şarkının prodüktörlüğü yine Aytunç Akdoğu’ya ait. Şarkı kayıtlarına, kemençede Atakan Sarı, kemanda Erhan Aytaç, gitarda Serkan Çankaya, flütte Mehmet Sakarya, klavyede Hüseyin Kırmızı, mix ve masterda Sertunç Akdoğu katkı koydu.

Müziğe ve müziğin görsellikle buluşmasına da farklı bir boyut getirecek olan klibin deniz kenarı ve sahil görüntüleri Kaplıca’da, su altı görüntüleri Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nda, geri kalan görüntüler ise sanatçı Sevcan Çerkez’in evinde çekildi.

Klip çekimlerinde ve prodüksiyonda, Doğuş Bozkurt (Yardımcı Yönetmen, Animasyon, Colorist), Fatih Yılmaz (Teknik Yönetmen, Kamera, Işık) ve Uygar Erdim (Yönetmen, Kamera, Montaj) görev aldı. Su altı görüntüleri için Fuat Türköz ve Orkun Teksan ekipmanlarıyla katkı koyarken, Sezin Tugen ise havuz güvenliği ve ilkyardım konusunda destek verdi.

Yarışmada giyilecek olan kostümler, Yarim Gelinlik, HAS-DER, Sevcan Çerkez ve Tülfer Moda Evi yardımları ile hazırlandı ve elbise tasarımında Kıbrıs’a özgü Lefkara işi kullanıldı. Yarim Gelinlik ve HAS-DER ayrıca kıyafetler için sponsor oldu.

YARIŞMA PERŞEMBE GÜNÜ...

Gommalar, 19 Aralık Perşembe gecesi yarı-finalde yarışacak ve kazanmaları halinde 21 Aralık gecesi finalde KKTC’yi 'Havalanıyor' isimli kendi besteleriyle temsil edecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.