1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GÖNEN ATAKOL’UN “UFUK ÇİZGİSİ” İSİMLİ SERGİSİ AÇILDI
GÖNEN ATAKOL’UN “UFUK ÇİZGİSİ” İSİMLİ SERGİSİ AÇILDI

GÖNEN ATAKOL’UN “UFUK ÇİZGİSİ” İSİMLİ SERGİSİ AÇILDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) organizasyonuyla...

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) organizasyonuyla, Gönen Atakol’un ikinci retrospektif sergisi olan “Ufuk Çizgisi”nin açılışı, 24 Mart’ta Gazimağusa’da  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı, Büyük Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, açılışı DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından gerçekleştirilen sergi, geçen yıl, yine DAÜ – KAM ve EMAA tarafından Lefkoşa’da EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde düzenlenen serginin devamı niteliğini de taşıyor.

Küratörlüğünü Dr. Esra Plümer, koordinatörlüğünü ise DAÜ Öğretim Görevlisi Zehra Şonya’nın yaptığı sergi, Gönen Atakol’un başlangıçtan bu güne üretimlerini, sanat tarihsel bir perspektif ile ortaya koyarak, yaratım sürecini, düşünce biçimini ve iç hesaplaşmalarını okunabilir, görülebilir  ve anlaşılabilir düzeye çıkarmayı amaçlıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen sergi, 14 Mayıs’a kadar hafta içi her gün 9:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.