1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖNLÜMÜZÜN ADAYI BELLİDİR”
“GÖNLÜMÜZÜN ADAYI BELLİDİR”

“GÖNLÜMÜZÜN ADAYI BELLİDİR”

Kime oy vermek kaçınılmaz oldu,*

A+A-

 

UBP Milletvekili Dürüst, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı halinde vatandaşın Eroğlu’na oy vermesinin kaçınılmaz olacağını savundu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünden geçen ismin mevcut Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu olduğunu söyleyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, yalnız UBP’nin değil halkın gerçek bir lidere ihtiyacı olduğunu, o ismin de Eroğlu olduğunu belirtti. Dürüst sandığa gidildiği zaman vatandaşın Eroğlu’na oyunun kaçınılmaz olacağını savundu. CTP’nin Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in oldukça başarılı ve iyi bir konumda olduğunu da aktaran Dürüst, “CTP’nin iç işlerine karışamam, ancak ben CTP’li olsaydım tercihimi Talat’tan yana kullanırdım” dedi.

“GEMİNİN KAPTANINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ”
Eski Milli Eğitim Bakanı olarak yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dürüst, okulların açılmasına yakın değişen müdür kadroları ile ilgili de zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Zamanlamanın yanlış olduğunu kaydeden Kemal Dürüst, “Okulların açılacağı dönemde eğitim kadrolarında, gemi olarak adlandıracağımız eğitim kurumlarında gemilerin kaptanlarını değiştiremezsiniz” sözlerini aktardı. Bugünkü hükümetin eğitim alanında bir arpa yol alıp almadığını soran Dürüst, “Varsa bize anlatsınlar biz de anlayalım. Bakan çıksın karşılıklı tartışalım. Ona bunu söylediğim zaman sendikaları da getireceğim diyor. Sendikalara neden sırtını dayıyorsun sen?” dedi.

ADA TV ‘de Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu programında soruları yanıtlayan UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst’ün sözlerinden öne çıkan çarpıcı başlıklar şu şekilde;

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
“Siber ve Akıncı’ya hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Eroğlu henüz bir açıklama yapmadı Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda. Ben tabii ki şunu açıkça ifade etmek istiyorum KKTC’nin Dr. Derviş Eroğlu’na ihtiyacı vardır. Yalnız UBP değil, bu halkın bir lidere ihtiyaç vardır. Kıbrıs meselesini iyi özümsemiş, bir lidere ihtiyacı vardır halkın. Deneyimli bir kişi olan Eroğlu’na ihtiyaç vardır. Adayımdır. Ben milletvekili olarak bunu söylüyorum ki gönlümden geçen Eroğlu’dur. UBP, CTP gibi kim olsunu tartışmayacaktır da bellidir UBP’nin adayı. Ben CTP’li olsaydım eğer Mehmet Ali Talat’tan yana oyumu kullanırdım. CTP’nin iç işlerine karışmam ancak zaten Sibel Siber Hanım şuan ki mevkiisinde oldukça başarılı ve iyi bir konumda. “

“EROĞLU’NUN VİZYONU”
“Bir vatandaş sandığa gittiği zaman kaçınılmazdır oy verememe olasılığı. Eroğlu, Kıbrıs meselesini iyi bilmektedir. Eroğlu, KKTC’nin kuruculuğunu yapmış bir Başbakan’dır zamanında. Bir genel başkandır UBP’de. Ortada bir vizyon vardır. Mazisi tartışılamayacak kadar ciddidir. Türk ulusu üzerinde yer etmiş bir kimliktir. 3-5 kişi olumsuz söylemlerde bulunabilir ancak Eroğlu dışında bir aday düşünmedim. Eroğlu’na her vatandaş oy vermeli”

“EĞİTİM ÜLKENİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİR”
“Eğitim, bir ülkenin, bir toplumun geleceğini teşkil eden, gelecek nesillerinin kalite ve seviyesini oluşturacak bir bakanlık. İdari kadrolarıyla da eğitim bakanlığının ortaya koyacağı projelerin uygulayıcısı öğretmenlerin son derece dikkatli, eğitim portallarının neyi hedeflediğini düşünerek yola çıkması gerekiyor. Hedefler kurulurken işi iyi kavramış kadroların iş başında olması gerekiyor. Öncelikle maalesef bugünkü bakanlığın bu anlayıştan yoksun olduğunu ifade etmek istiyorum. Arabacıoğlu’nun belki eğitimde deneyimi yok, ancak onun alt kadrolarında benim bakan ve başbakana eleştirim şudur ki, okulların açılacağı dönemde müdür kadrolarında oynama yapılamaz. Okulların açılacağı dönemde eğitim kadrolarında, gemi olarak adlandıracağımız eğitim kurumlarında gemilerin kaptanlarını değiştiremezsiniz. Zaman yanlış. Böyle bir dönemde deneyimi olmayan birisini oraya getirebiliyorlar. Şahıslar değil konu, anlayıştır. Günlerce öğrenciler bizleri aradılar.”

“CİDDİYETSİZLİK VAR”
“Ciddiyetsizlik var. 30 40 ailenin çocuğunun geleceğini ilgilendiren olayda siz müdür değiştiriyorsunuz. Önceden aklınız neredeydi? Okullar kapandığında bunu yapmadılar. Üniversite öğrencilerinin üniversiteye kayıt olacakları dönemde böyle bir hata yapıyorlar. İşler rayına oturmadan ondan sonra yapsınlar. Siyaset adına partizanlık adına yapıyorlar. Gelen arkadaş elbette iyidir ancak bu dönemde olmaz. Bu dönem eğitimin en can alıcı kaderi. Böyle bir noktada müdürler değiştirilemez. Her bakanlığın hayati olduğu dönemler vardır. Bu dönemde bakan yapmışsa bakan hatalıdır, hükümet başkanı müsaade etmişse hükümet başkanı hatalıdır. Eğitim sisteminde ciddi hataya sebeptir bu. Muhalefet milletvekili eleştiriyor olarak düşünmesinler eğitim bakanlığının reform, açılım, atılım adına hiçbir icraatını göremiyorum.”

“MESLEK LİSELERİ”
“CTP döneminde de meslek liseleri noktasında, CTP’nin önemsediği bir nokta vardı. Burada haklarını yiyemem. Ardından biz geldik CTP’nin başlamış olduğu hiçbir programı kapatmadım geliştirerek devam ettirdim. Aldıkları bir kararla bu yıl sükut-u hayale uğrattılar. 9. Sınıftan sonra zorlanacağını düşünen çocukların meslek liselerine gittikleri gerçek. Aileler çocukları zorlandığı için meslek lisesini seçiyorlar. Hal böyleyken çocuklar hangi alana istek duyarlarsa o alanı tercih etmeleri daha uygundur. Severek mesleği kabul etmeleri daha uygun olmaz mı? Bu yıl bu şans çocukların ellerinden alınmış. Ortaokuldaki diploma derecelerine göre bakanlık kendi istediği meslek liselerine çocukları yönlendiriyor. Bu mudur eğitimde ilericilik? Bu mudur AB uyumluluğu? Olamaz böyle bir plan programsızlık. Düşüncesizlik. Çocuklar okula da gitmeyecek. Meslek liselerini özendirmek adına yaptığımız tüm yatırımlar, TC’nin tonlarca parası boşa gitmiş olacak. Meslek liseleriyle ilgili eleştirilerime bakan cevap verdi ancak hani nerede sizin meslek liseleri ile ilgili kampüsünüz?”

“BİR ARPA BOYU YOL ALDILAR MI?”
Bugünkü hükümetin eğitimde aldığı bir arpa boyu yol var mı? Varsa bize anlatsınlar biz de anlayalım. Bakan çıksın karşılıklı tartışalım. Ona bunu söylediğim zaman sendikaları da getireceğim diyor. Sendikalara neden sırtını dayıyorsun sen? Benim söylediğim bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Bir an önce Eğitim Bakanlığı kendisini toparlasın. Bu çocuklar hepimizin geleceğidir. Bu çocuklar ileride bu ülkeyi yönetecek. Dolayısıyla eğitim bakanlığında bugün yapılan bir eksiklik, toplumumuzda yıllar sonra telafi olmayacak bir sıkıntı yaratacaktır.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.