1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KABUL EDECEĞİ BİR ANLAŞMA
GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KABUL EDECEĞİ BİR ANLAŞMA

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KABUL EDECEĞİ BİR ANLAŞMA

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KABUL EDECEĞİ BİR ANLAŞMA

A+A-

“KIBRIS TÜRK HALKININ REFERENDUMDA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KABUL EDECEĞİ BİR ANLAŞMA İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk halkının gönül rahatlığıyla referandumda kabul edeceği bir anlaşma için çalışacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, geçmiş kuşakların acıları, yoklukları ve cefayı paylaştıklarını vurgulayarak,  bundan sonraki nesillerin nimetleri, güzellikleri eşit bir şekilde paylaşmaları ve geleceklerinin aydınlık olması için uğraş vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı,  Kıbrıs Türkünün eşitliği ve güvenliği de dahil olmak üzere her türlü haklarını koruyarak, karşı tarafta da toplum olduğunu unutmadan empati yaparak yürüyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Akdeniz’de Lapta Belediyesi ile Akdeniz Muhtarlığı tarafından düzenlenen 3 . Ayrelli Festivali’ne katılarak açılışı gerçekleştirdi.

Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ile Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in de katıldığı açılışta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı beyaz güvercin uçurdu.

 

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda yarından itibaren önemli bir dönemece girileceğini belirterek, Anastasiadis ile sosyal yemekte bir araya gelerek Kıbrıs konusunda ilk adımı atacaklarını, kısa zaman içerisinde de görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Akıncı,  açık yüreklilikle, iyi niyetle, gelecek nesilleri belirsizlikten kurtarmak ve Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası hukukun içerisinde yer alması için uğraşları sürdürdüğünü belirterek, temennisinin Anastasiadis’in de bu düşünceleri paylaşması olduğunu ifade etti.

Asıl olanın halk olduğunu ve halkın benimsemediği bir anlaşmanın zaten referandumda kabul görmeyeceğini vurgulayan Akıncı,  iki halkın meşru hak ve çıkarlarını koruyacak,  geçmişi yaşatmayacak, geleceğin eşit paylaşılacağı yeni Kıbrıs için çalışacağını söyledi.

Konuşmasın başında tüm annelerin gününü kutlayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hayattayken annelerin değerini bilin” çağrısında bulundu.

Siyasette olanların bunu layıkıyla yerine getiremediklerini kaydeden Akıncı, “Annelerimiz göç ettikten sonra değerini kıymetini daha bir anlıyoruz” dedi.

Akdeniz köyünün kendi yaşamında özel bir yeri bulunduğunu söyleyen Akıncı, 1999-2001 yılları arasında Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı görevinde bulunurken,  bu köyde turizmle ilgili başlatılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

Akıncı, denizle ormanın birleştiği yer olan Akdeniz’in sörf turizminin en çok yapılabileceği yerlerden biri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, festivallerin dayanışma ve sosyalleşme aracı olmaları nedeniyle de önemli olduğunun altını çizdi.

NAMSOY

Lapta Belediye Başaknı Fuat Namsoy da,  bölge adına mutlu ve güzel bir gün yaşandığını belirterek,  AB Natura Koruma bölgesi olan köyün bir çok kültüre ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Belediye Başkanı Namsoy,  festivallerin ekonomik yaşama ve turizme katkı sağladığını belirtti.

Namsoy, AB ile yürüttükleri aralarında doğa müzesinin de yer aldığı bazı projelerin sonuna geldiklerini ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını açıkladı.

BOZALANLI

Akdeniz köyü Muhtarı Tarık Tarkan Bozalanlı da,  Akdeniz’in;  3 medeniyetin kültürel mirası, kablumbağası, kumsalı ve arkeolojik sit alanı ile çok değerli bir yer olduğunu kaydetti.

Bozalanlı, adada ayrellinin (kuş konmaz) en çok bulunduğuı yerin Akdeniz olduğunu vurgulayarak festival ile de kültürle mirasın tanıtılıp yaşatıldığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.