1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNÜLLÜ İFADE GÖNÜLSÜZ MÜ?
GÖNÜLLÜ İFADE GÖNÜLSÜZ MÜ?

GÖNÜLLÜ İFADE GÖNÜLSÜZ MÜ?

“Oğlumu öldürdüm ama tecavüz etmedim” iddiasında bulunan Erol Diker’in yargılanmasına dün de devam edildi

A+A-

Oğlu Mustafa Diker’e tecavüz ettikten sonra konuşmaması için döverek öldürdüğü ve cesedini de kardeşi ve eşiyle birlikte çöplüğe attığı iddiasıyla Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Erol Diker’in aleyhindeki davanın duruşmasına dünde devam edildi.

Bir önceki oturumda, Erol Diker’in avukatı Özkul Özdevim aracılığıyla “Oğlumu öldürdüm ama tecavüz etmedim. Tecavüz ettiğime dair gönüllü ifade baskı ve şiddetle alındı” iddiasında bulunması üzerine mahkeme, söz konusu ifadenin gönüllü olup olmadığının anlaşılması amacıyla dün duruşma içinde duruşma açtı.

Avukat Özkul Özdevim, geçen celsede müvekkilinin tutukluluğu boyunca işkencelere maruz kaldığını ve tecavüzün yer aldığı ifadeyi cinayet davasının 54’üncü ve en önemli tanığı olan tahkikat subayı Müfettiş Aslan Coşkun’un hazırladığını iddia etmişti. Özdevim, müvekkili olan Erol Diker’e tutukluluğu boyunca yapılan işkencelerde Aslan Coşkun’un yanında H.Ö ve Halil isminde iki polis memurunun katıldığını iddia etmişti.

Bahar Saner başkanlığında Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davayı yürüten Savcı Ahmet Varol, söz konusu ifadenin gönüllü olduğunu ispat için dün Erol Diker’in adını verdiği 8 polisi tanık olarak dinletti.

Polis memurları Halil Uyguroğlu, Halil Ersan, Celal Çağakan, Zihni Şago, Mithat Oduncuoğlu, Serkan Özada, Halil İbrahim Genç ve polis çavuşu Gürsel Gündüzler dünkü celsede tanık olarak ifade verdi, ardından Savcı Ahmet Varol ve Avukat Özkul Özdevim tarafından istintaka tabi tutuldu.

Mahkeme bu tanıkların ardından, “duruşma içinde duruşmayı” kaldığı yerden devam edilmek üzere bugüne erteledi.

 

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.