1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ ÇEMBERİNİN YÜKÜ AZALIYOR!
GÖNYELİ ÇEMBERİNİN YÜKÜ AZALIYOR!

GÖNYELİ ÇEMBERİNİN YÜKÜ AZALIYOR!

Trafik rahatlıyor

A+A-

Trafik çilesi hafifleyecek… Başkent Lefkoşa’da yaşanan trafik yoğunluğunu hafifletmek, özellikle de sabah ve mesai bitiminde Gönyeli Çemberi’ndeki yığılmayı azaltmak hedefiyle yapımına başlanan Metehan-Güzelyurt yolunda sona yaklaşıldı. Yetkililer, yolun şubat sonu açılması hedefiyle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. İki gidiş, iki geliş ve toplam genişliği 25 metre olacak yolun orta refüjü ise “New Jersey” sistemine göre yapılıyor
 
Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor… Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, projenin hızla devam ettiğini belirterek, çalışmalar tamamlandıktan sonra Gönyeli Çemberi’ndeki yükün azalacağını ve daha düzenli bir trafik akışının sağlanacağını söyledi. Yol ihalesini üstlenen Aşan Grup’un şantiye şefi İbrahim Oyan da, yolun neredeyse bitmek üzere olduğunu ve çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini ifade ederek, yolun her karışının hesaplanarak ve planlanarak yapıldığını belirtti

Başkent Lefkoşa’da yaşanan trafik sorununu bir nebze de olsa rahatlatmak için yapımına başlanan Metehan-Güzelyurt yolunun bir aksilik çıkmaması halinde şubat ayı sonunda trafiğe açılabileceği bildirildi.

Yol ihalesini üstlenen Aşan Grup’un şantiye şefi İbrahim Oyan, proje dahilindeki yolun neredeyse bitmek üzere olduğunu ve çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyerek, yolun her karışının hesaplanarak ve planlanarak yapıldığını belirtti.

Hava koşulları nedeniyle son aşama olan aşınma tabakasının henüz dökülemediğini ve bunun için de uygun zamanı beklediklerini belirten Oyan, yolun iki gidiş, iki geliş ve toplam genişliğinin de 25 metre olacağını ifade etti.

Yolda bulunan orta refüjün ‘New Jersey’ denilen bir sistemle yapıldığına değinen Oyan, yol içerisinde herhangi bir trafik kazası meydana gelmesi durumunda araçların karşıya geçemeyeceğini ve beton bariyere çarpıp tekrardan yola geri döneceğini belirtti.

Yol yapımında özellikle işaret tabelalarının sürekli çalınmasından yana şikayetçi olduğunu söyleyen Oyan, mazot ve inşaat demirlerinin de çalındığını ve bunların da büyük ihtimalle hurdacılara satıldığını dile getirdi.

Vatandaşların bu konuda anlayışlı olmasını istediklerini belirten Oyan, tüm yollarda işaret levhalarının çok önemli olduğunu ve vatandaşların bu konuda anlayışlı olmalarını söyledi.

Çevrede yaşayan vatandaşların aşırı yağışlarda, su birikmesi konusunda endişelenmemesi gerektiğini de söyleyen Oyan, toplamda dört tane büyük köprü yapıldığını ve bu köprülerinde planlı bir şekilde yapıldığını anlattı.

 

“Gönyeli Çemberi’nin yükü azalacak”

Konuyla ilgili KIBRIS Gazetesi’ne açıklama yapan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran da, projenin tamamlandıktan sonra Gönyeli Çemberi’ndeki yükün azalacağını ve daha düzenli bir trafik akışı sağlanacağını söyledi.

Henüz yapım aşamasında olan yolun trafiğe kapalı olduğuna vurgu yaparak, yolun kullanımının yasak ve tehlikeli olduğunu aktaran Erduran, vatandaşların bu yolu kullanmasının sakıncalı olduğunun altını çizdi.

Projenin hızla devam ettiğini belirten Erduran, yeni yolun en kısa zamanda hizmete girmesi için kontrollerinin devam ettiğini, ancak hava koşulları nedeniyle biraz aksaklıklar yaşansa da yolun bitiminde sona yaklaşıldığını söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.