1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ TEXAS MAHALLESİ
GÖNYELİ TEXAS MAHALLESİ

GÖNYELİ TEXAS MAHALLESİ

“Yakalanmamız felaket oldu”

A+A-

Tabancanın balistiği inceleniyor

Polis alınan bir ihbar üzerine aracında arama yaptığı İlhan Tuğrul üzerinde 7.65 mm çapında tabanca ve şarjör içerisinde 4 adet mermi ele geçirdi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına aldı

“Kanunsuz patlayıcı madde” ve “Ateşli silah tasarrufu” suçlamalarıyla polis iki kişiyi gözaltına aldı. Alınan bir ihbar üzerine önceki gün Lefkoşa’da Evren Paşa Caddesi üzerinde seyir halinde gitmekte olan İlhan Tuğrul’un kullandığı FT 683 plakalı araç, polis tarafından durdurularak arandı. Polis İlhan Tuğrul üzerinde yaptığı aramada 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve 4 adet mermi ele geçirdi.

Zanlı İlhan Tuğrul yapılan ilk sorgulamada söz konusu tabanca ve mermileri satmak üzere kardeşinden teslim aldığını itiraf etti. İlhan Tuğrul’un kardeşi Abdullah Çoban’da aynı gün Girne’de tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fadıl Aksun huzuruna çıkarıldı. Yargıç Fadıl Aksun, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Tabanca incelenmeye alındı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli şubede görev yapan ve meselenin soruşturmasını yürüten polis çavuşu Ercan Atasay mahkemede ifade verdi. Ercan Atasay, önceki gün İlhan Tuğrul’un kullandığı FT 683 plakalı salon araçta arama yapıldığını, daha sonra araç sürücüsünün üstünün arandığını ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, şarjör ve 4 adet mermi ele geçirildiğini kaydetti.
Yapılan ilk sorgulamada zanlının vermiş olduğu ifadesinde tabancayı kardeşi Abdullah Çoban’dan satmak için aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Aynı gün Abdullah Çoban’ın Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını ifade etti. Soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyen Ercan Atasay, emare olarak alınan tabancanın başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması için balistik incelemeye gönderildiğini kaydetti.

Polis çavuşu Ercan Atasay soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Yakalanmamız felaket oldu”

Mahkemede kendilerini avukatsız olarak savunan zanlılara Yargıç Fadıl Aksun söz hakkı verdi. Mahkeme salonunda söz hakkı alan zanlı İlhan Tuğrul, “Polis tarafından yakalanmamız bir felaketti ben sadece tabancayı satacaktım hiçbir olayda kullanmadım” dedi. Tuğrul’un kardeşi zanlı Abdullah Çoban ise, “Suçumu kabul ediyorum” diyerek kendini savundu.

Tutuklu kalacaklar
Yargıç Fadıl Aksun huzurunda yapılan beyanların ardından polisin ele geçirdiği tabanca hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek İlhan Tuğrul ve Abdullah Çoban’ın soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.