1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ’DE ALT GEÇİT PROJESİ
GÖNYELİ’DE ALT GEÇİT PROJESİ

GÖNYELİ’DE ALT GEÇİT PROJESİ

Gönyeli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Gönyeli-Güzelyurt trafiğini rahatlatmayı amaçlayan alt geçit projesinin çalışmaları durduruldu.

A+A-

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, alt geçit projesinin Karayolları Dairesi tarafından durdurulduğunu belirterek bu durumu son derece üzücü olarak nitelendirdi.

Karayolları Dairesi’ne bir yıl önce, 22 Ocak 2016 tarihinde başvuru yaptıklarını ve onay sürecinin başladığını söyleyen Benli, geçen Ağustos ayında ise detaylı projenin ilgili daireye sunularak, onaylandığına işaret etti.

Trafik kaosuna çözüm üretmek için Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun altına, Demir Sokak mevkiine uygulayacakları altgeçit projesinin ihalesine Ocak 2017’de tüm kamuoyunun bilgisi dahilinde çıktıklarını belirten Benli, ortak hedeflerinin halka daha ileri hizmet sunmak olduğunu belirtti.

Benli, devlet kurumları arasında yapıcı diyalog ve iletişimin önemine de dikkat çekerek, “Gelişim ve yatırıma engel değil destek istiyoruz. Gönyeli’deki bu yatırımı yaşama geçirmek konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz. Karayolları Dairesi ve tüm ilgili birimleri, yapıcı iletişimle, halkımızın yaşam kalitesini artırmak için işbirliğine davet ediyorum” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise  yaptığı açıklamada izinlerin alınmasıyla ilgili eksiklikler olduğunu karşılıklı görüşme olmadığı ve Karayolları Dairesi yetkilileri ile istişare edilmediği için ilgili müdürlük tarafından çalışmaların durdurulduğunu ifade etti.

Bakan Dürüst, yatırıma karşı olmadıklarını altgeçit yapılmasını desteklediklerini de belirtti.

Gönyeli Belediyesi tarafından Lefkoşa-Güzelyurt anayolu için hazırlanan alt geçit projesi ile Baraj bölgesi ve Oray Sitesi’nde yaşayanlar, Gönyeli çemberine girmeden, Gönyeli kentinin güneyinde yer alan yeni Güzelyurt Çevre Yolu’na geçiş yapması amaçlanıyor.

Projenin hayata geçmesiyle trafiğin rahatlaması, ayrıca yol güvenliğinin artması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.