1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ'DE BÜYÜK YÜZSÜZLÜK!
GÖNYELİ'DE BÜYÜK YÜZSÜZLÜK!

GÖNYELİ'DE BÜYÜK YÜZSÜZLÜK!

Herekese bir söz verdi...

A+A-

 

Şebeke gibi

Tokay Benekli Kartal’a ev kiralayan ev sahipleri, günü gelmesine rağmen paralarını alamadıklarını, ama bu kişinin evlerini peşin paraya öğrencilere kiraladığını ileri sürdü.

Gönyeli’de “Wonderland”  ismiyle bir büro açan ve emlak danışmanlığı yaparak çok sayıda evi kirasına alan, aldığı evleri de genellikle ülkemize okumaya gelen öğrencilere kiralayan ve yıllık kiraları da peşin alan, ancak ev sahiplerine müteakip aylarda ödeme yapmayan Tokay Benekli Kartal’a tepki büyüdü.

Bir araya gelen ev sahipleri ve kiracılar Tokay Benekli Kartal’ı şikâyet etti, mağdur edildiklerini söyledi. Tokay Benekli Kartal’ı bulmak için Gönyeli’deki Wonderland isimli bürosuna giden mağdur ev sahipleri, büronun uzun süredir kapalı olduğunu, büronun da kirası ödenmediği için kapalı tutulduğunu öğrendiler. Bir araya toplanan mağdurlar yaşadıklarını anlattılar.


Beni mağdur etti

Ali Can Özenci, Tokay Benekli Kartal ile Eylül ayında karşılaştığını ve bir daireyi 275 sterline anlaşarak, kontrat yapıp kiraladığını söyledi. Sözleşmelerinde en geç her ayın 5. günü kiralarını alacakları konusunda anlaştıklarını belirten Özenci,  bu anlaşmaya uyulmadığını, daha sonra ise Kartal’ın bir yıllık peşin para alarak evlerini başkasına kiraladığını öğrendiklerini anlattı.

Tokay Benekli Kartal’ın kontratta yazılı şartların çoğunu yerine getirmediğini iddia eden Ali Can Özenci, bununla da kalmayan Tokay Benekli Kartal’ın, kontratta yazılı olan “kiralanan evlerin elektrik faturasını kendi üzerine alma” şartına da uymadığını ve kendilerini mağdur durumda bıraktığını söyledi.

Benekli Kartal’ın üst daireden aldığı elektriği kablo ile Güner Hanım’ın evine kaçak bağladığını iddia eden Özenci, elektrik dairesi görevlilerinin bunu tespit edip kabloyu kestiklerini anlattı. Tokay Benekli Kartal’ın sadece kendisine değil, diğer ev sahiplerine de kiraları ödemediğini, ama bu evleri öğrencilere kiralayarak onlardan birer yıllık peşin para aldığını öğrendiklerini ifade etti.

Bir yıllık peşin para almış

Mağdur edildiğini iddia eden Güner Eren, evin gerçek sahibi Ali Can Özenci’yi tanımadığını, Tokay Benekli Kartal ile mukavele imzaladığını belirtti. Türkiye’den banka havalesi ile Tokay Benekli Kartal’a bir yıllık ev kirasını gönderdiğini ifade eden Eren, bir süre elektriksiz kaldığını söyledi. Güner Eren, daha sonra evin gerçek sahibi Ali Can Özenci’ye 1500 TL vererek elektrik bağlattığını ifade etti.

Elektrik akımı aldı

Mustafa Yıldırımlar da 4 dairesini Tokay Benekli Kartal’a kiraladığını, ama mağdur edildiğini söyledi. Diğer ev sahipleri gibi aynı kontrat şartlarına göre evini kiraladığını ifade eden Yıldırımlar, 4 dairenin de birer aylık kira ile birer aylık depozite paralarının kendisine ödendiğini söyledi. Ancak diğer ay geldiğinde dört dairenin kirasını hala ödenmediğini ifade etti.

Yıldırımlar, elektrik faturalarını kendi üzerine alma sözünü de yerine getirmediğini iddia ettiği Tokay Benekli Kartal’ın, bir daireden diğer daireye elektrik akımı aldığını, bunu da elektrik görevlilerinin gelip tespit ettiğini ve bu kabloyu kestiğini ifade etti. Kiracıların bir ay elektriksiz ve susuz kaldığını iddia eden Yıldırımlar kiracıları toplayıp polise şikâyet için götürdüğünü söyledi. Polisin kendilerine “Bu hukuk sorunu, bir şey yapamayız, dava açın” dediğini belirtti. Tokay Benekli Kartal’a yıllık peşin para vermelerine rağmen, elektrik ve su bağlanmayan iki daire kiracısı öğrencilerin evi terk ettikleri öğrenildi.

Bana da kiraları ödemedi

Tokay Benekli Kartal tarafından mağdur edildiğini iddia eden bir diğer ev sahibi de Ayşan Özçevik oldu. Ayşan Özçevik, Benekli Kartal’a Gönyeli’de iki daire kiraladığını, kendisinin de diğer ev sahipleri gibi ödeme zamanı geçmesine rağmen mağdur edildiğini ifade etti. Bir daireyi 300 Sterline, diğerini ise 200 Sterline kiraladığını söyleyen Özçevik, ancak kendisine de kiraların ödenmediği iddiasında bulundu.

Bana da iki aydır ödeme yapmadı

Küçük Kaymaklı’da bulunan dairesini 300 Sterline kiraladığını söyleyen bir diğer ev sahibi Mustafa Akrep de aynı şekilde mağdur edildiğini, Benekli Kartal’ın kiracı öğrencilerden 6 aylık peşin kira almasına rağmen kendisine 2 aydır kira ödemediğini ifade etti.

5 ay da bir başka ev sahibine ödememiş

Tokay Benekli Kartal’dan daire kiralayan Işıl Ağralı isimli öğrenci yaşadıklarını anlattı:

“Biz Tokay Benekli Kartal ile Haziran ayında tanıştık, Lefkoşa’da askeriyenin karşısındaki evi önce kiraladık, 12 bin lira peşin, geri kalan 1300 lirayı da havale ettik. Ancak kontratta eşyalı olarak bahsedilen maddeyi yerine getirmedi. Bir ay boyunca evin içinde adeta göçebe hayatı yaşadık. Bizim itirazlarımız sonrasında bizi Gönyeli’de bulunan eve getirdi ve oraya yerleştik. Bizimle herhangi bir mukavele yapmadı. Bir ay sonra gerçek ev sahibi Şerife Erkasap ile tanıştık ve bizden yıllık almasına rağmen ona da 5 aydır kirasını ödemediğini öğrendik. Ev sahibi, bize Tokay Benekli Kartal’ı polise şikâyet edeceğini söyledi.”

Bize verdiği sözleri de yerine getirmedi

Semir Hamdan isimli Filistinli öğrenci, Ayşan Bey’in kiracısı olduğunu, yıllık 6 bin Dolar verdiğini belirtti. Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Semir Hamdan, Tokay Benekli Kartal’dan şikayetçi olduğunu söyledi.

7 bin 500 TL de ben verdim

Ayşan Özçevik’in bir diğer kiracısı olan Ahmet Koçhan iki ay önce eve taşındığını, emlakçı olarak tanıdığı Tokay Benekli Kartal’a peşin 7 bin 500 lira verdiğini, evde de eşya olmadığını söyledi. Birkaç kez aramasına rağmen Tokay Benekli Kartal’a ulaşamadığını ifade etti.

Vergi Dairesi göreve

Bu olayların sonucunda gazetenin konu hakkında bilgisine başvurduğu bir vergi memuru, bu şekilde ev kiralamalarda vergi kaçırıldığı, alınan kira bedellerinin kaydının tutulmadığı için devletin büyük miktarda kaybı olduğuna dikkat çekti. Bu haberin gazetede çıkmasından sonra, Vergi Dairesi’nin bu olayın üstüne giderek gereken soruşturmanın yapılması gerektiğini ifade etti.

“En kısa zamanda ödeyeceğim”

Çok miktarda evi ev sahiplerinden birer aylık peşin vermek suretiyle kirasına alan, ancak kendisinin de birer yıllık peşin kira alarak ev sahiplerine zamanı gelen kiraları ödemeyen Tokay Benekli Kartal, davetimiz üzerine gazetemize gelerek açıklamalarda bulundu.

Yanlış bir şey yapmadığını, ev sahipleri ile yapılan kontratlara bağlı kaldığını ifade eden Benekli Kartal, işlerinin bozulduğunu, o sebepten ev sahiplerine ödeme yapamadığını belirtti. Bunun onlara ödeme yapmayacağı anlamına gelmediğini kaydeden Benekli Kartal, ilk fırsatta ödeme yapacağını söyledi. Hakkındaki iddiaların mesnetsiz olduğunu söyleyen Benekli Kartal, bazı ev sahiplerinin de kendisine verdiği sözleri tutmadığını savundu.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.