1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ'DE TUTUKLAMA
GÖNYELİ'DE TUTUKLAMA

GÖNYELİ'DE TUTUKLAMA

Gönyeli’de İmparator Gece Kulübü önünde aracında bekleyen sanık...

A+A-

 

Kanunsuz tabancaya 3 ile 5 ay hapis

Gönyeli’de 28 Temmuz 2013’te, aracında yapılan aramada Browning marka tabanca ele geçirilen Mustafa Keçeci’yle ilgili karar belli oldu. Tasarrufunda tabanca bulunan sanık Keçeci ve suçla bağlantılı yargılanan İsmail Güleç, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin verdiği kararı Yargıç Ulunay okudu.

Aracında bekliyordu

Yargıç Ulunay, 28 Temmuz 2013 tarihinde alınan bir bilgi üzerine Gönyeli’de İmparator Gece Kulübü önünde aracında bekleyen sanık Mustafa Keçeci’nin tasarrufunda silah olduğunun öğrenildiğini, bunun üzerinde aracında oturan sanığa yanında kanunsuz bir şey olup olmadığının sorulduğunu söyledi.

Polisin sorusu üzerinde sanığın üzerinde tabanca olduğunu belirttiğini kaydeden Ulunay, Browning marka silah ile iki adet boş şarjörün emare olarak alındığını kaydetti.

Keçeci satma niyetindeydi

Ulunay sanığın ifadesinde silahı sanık İsmail Güleç’ten aldığını söylemesi üzerine sanık Güleç’in de tutuklandığını açıkladı.

Sanık Güleç’in tabancayı Mustafa Keçeci’den bir süreliğine saklamak üzere aldığını ve daha sonra geri verdiğini söylediğini belirten Ulunay, sanık Keçeci’nin daha sonra polise verdiği ifadede tabancayı satma niyetinde olduğunu itiraf ettiğini açıkladı.

Ateşli silahlar tehlikeli
Sanık Keçeci’nin kanunsuz tabanca taşıma ve tasarruf, sanık Güleç’in ise kanunsuz tabanca tasarruf suçlarından yargılandığını kaydeden Ulunay, ateşli silahların tehlikelerine dikkat çekerek, silahların devlet kontrolü altında kayıtlı olması gerektiğini vurguladı.

Ulunay, sanıkları yargılandıkları davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini, sanık Keçeci’yi 5 ay, sanık Güleç’i ise 3 ay hapis cezasıyla cezalandırdıklarını açıkladı.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.