1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ’DEKİ KAVGADA TUTUKLU SAYISI 5 OLDU
GÖNYELİ’DEKİ KAVGADA TUTUKLU SAYISI 5 OLDU

GÖNYELİ’DEKİ KAVGADA TUTUKLU SAYISI 5 OLDU

Gönyeli’deki kavgada tutuklu sayısı 5 oldu

A+A-

Nadire BAHADİ

Gönyeli’de 19 Mayıs akşamı Eren Gören ve Ali Ömer Yayla ile Cihangir ve Mehmet Tortuk arasında çıkan tartışma da kemer ve demir sopayla Cihangir Tortuk ile Mehmet Tortuk’u darp eden Eren Gören ve Ali Ömer Yayla’nın ardından polis tarafından aran 3 kişi daha tutuklandı. Havaya 1 el de ateş açılan kavga sonucu, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Meskun mahalde ateş açma”, “Ciddi darp”, “Tecavüzkar alet tasarrufu” suçlamaları ile ilgili olarak tutuklanan Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz ve Murat İkizler dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis sokak ortasında havaya ateş açan şahsın kim olduğunu araştırırken, söz konusu tabanca da hala kayıp.

Tabanca aranıyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Aygün Karagil mahkemede olay ile ilgili ifade sundu. Karagil, 19 Mayıs 2016 tarihinde saat 23:00 sıralarında Gönyeli Atatürk Caddesi’nde bulunan ilkokulun ön kısmında Eren Gören ve Ali Ömer Yayla ile Cihangir ve Mehmet Tortuk arasında çıkan tartışmada Cihangir ve Mehmet Tortuk’un demir sopa ve kemerlerle ciddi şekilde darp edildiğini anımsattı. Olayda bir de henüz tespit edilemeyen bir şahıs tarafından havaya 1 el ateş açıldığını söyleyen Karagil, şahısların olay yerinden kaçtığını belirtti. Akabinde olay yerinin ziyaret edildiğini kaydeden Karagil, yerde 9 milimetre çapında 1 adet boş kovanın tespit edildiğini ancak tabancanın henüz bulunamadığını söyledi.

Aranan 3 şahıs bulundu

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Eren Gören ile Ali Ömer Yayla’nın tespit edilerek tutuklandığını ifade eden polis memuru Aygün Karagil, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz ve Murat İkizler’in de önceki gün bulunarak tutuklandığını açıkladı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Karagil, bulunamayan emarelerin olduğunu söyleyerek zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar

Mağusa ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu polisin olay ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz ve Murat İkizler’in 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde de direktif verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.